Vitaminas E veikia kaip stiprus antioksidantas, yra svarbus biocheminėse reakcijose, palaiko stiprią imuninę sistemą.
Per parą suaugęs žmogus turi gauti apie 10 mg vitamino E.
Šio vitamino daugiausiai sėklose ir jų aliejuose, žaliose lapinėse daržovėse, grūduose.
Saulėgrąžų aliejus – 41,1 Saulėgražos – 33,2 Linų aliejus – 17,5 Rapsų aliejus – 17,5 Lazdyno riešutai – 15 Žemės riešutai – 8,3 Žalios lapinės daržovės – 1-3,4 Rugiai – 1,3 Moliūgai – 1,1 Sezamai – 1,1 Kviečiai – 1
Komentarų nėra.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ
Komentarai
Komentarų nėra.