Vitaminas C veikia kaip stiprus antioksidantas, yra svarbus medžiagų apykaitoje ir biocheminėse reakcijose.
Per parą suaugęs žmogus turi gauti apie 60 mg vitamino C.
Šio vitamino daugiausiai šviežiuose vaisiuose ir daržovėse.
Juodieji serbentai – 181 Petražolės – 133 Paprikos – 127 Žalios lapinės daržovės – 40-120 Brokoliai – 89 Braškės – 59 Kopūstai – 51 Žiediniai kopūstai – 36 Avietės – 26 Mėlynės – 21 Obuoliai – 20 Pomidorai – 13 Slyvos – 10 Morkos – 6
Komentarų nėra.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ
Komentarai
Komentarų nėra.