Gyvas Maistas

Gyvas maistas (angliškai „raw food“, dar vadinama žaliu maistu, arba tiesiog žaliavalgyste) – tai termiškai neapdorotas maistas, kuris buvo ruošiamas ne aukštesnėje nei 42°C temperatūroje. Maistui ruošti taip pat gali būti naudojama sulčiaspaudė, blenderis, džiovintuvas (angl. „dehydrator“), šaldytuvas (pvz. ledams). Šiame tinklapyje kalbėsime tik apie augalinės kilmės gyvą maistą.

Lapinio kopūsto čipsai

12

Rgs2012
Lapiniai (dekoratyviniai) kopūstai, angliškai kale, yra viena iš maistingiausių žaliųjų daržovių, kurią galima užauginti darže. Ji puikiai tinka ne tik žaliesiems kokteiliams, bet ir raw čipsams pagaminti. Kale čipsų receptu su mumis pasidalino Indrė. Čipsų gamyba Naudosime šviežią lapinį kopūstą bei padažą, kuris suteiks savitą skonį čipsams. Padažui naudosime šiuos ingredientus: mirkytus anakardžio riešutus žemės riešutus citrinos sultis Ume ... Skaityti toliau
2012-09-12Augustas
Žalias kokteilis
2012-09-12Augustas
Žalias kokteilis

27

Rgp2012
Pateikiame žinomos žaliųjų kokteilių propaguotojos Viktorijos Butenko patarimų sąrašėlį, kuris padės iš šių kokteilių išgauti maksimalią naudą: ♥ Pirmas dalykas, kurį nuveikite ryte - tai žaliojo kokteilio paruošimas. Pasigaminkite jo tiek, kiek dažniausiai išgeriate per dieną: vieną ar du litrus. Pusryčiams įsipilkite tiek kokteilio, kad pamalonintumėte savo rytą, o kas liko ... Skaityti toliau
2012-08-27Augustas
Lėlė obuolio galva
2012-08-27Augustas
Lėlė obuolio galva

25

Lie2012
Žaliavalgiai ar jiems prijaučiantys karts nuo karto naudoja džiovintuvą gamindami gyvas duoneles, torčiukus ar net žaliavalgiškas picas. Čia pateikiame keletą kitų šio įrenginio panaudojimų būdų apie kuriuos galbūt anksčiau nebuvote pagalvoję. 1. Apelsino sausuoliai laužui uždegti. Nulupkite citrusinį vaisių ir žievelę supjaustykite į kuo stambesnius pailgus gabaliukus. Džiovintuve laikykite tol kol ... Skaityti toliau
2012-07-25Augustas