Visi žinome koks svarbus mūsų organizmui yra kalcis. Žmogaus organizmui per dieną reikia nuo 1000 iki 1300 mg kalcio. Mūsų organizmui šio mineralo gali ir trūkti. Viena iš to pagrindinių priežasčių – organizmas negali pasisavinti gyvulinės kilmės baltymų, kurie didina organizmo rūgštingumą (mažina pH vertę). Tam, kad organizmas galėtų neutralizuoti šiuos pakitimus iš kaulų imami mineralai, tarp jų yra ir taip reikalingas kalcis. To pasekoje iš daktarų išgirstame diagnozę „Osteoporozė“. Tad, priešingai negu yra mums sakoma, būtent vartojant karvės pieną gali būti viena iš tų priežasčių dėl kurių susisergama osteoporoze. Kalcio papildai ne visada naudingi organizmui ir ne visada gerai pasisavinami, todėl geriausia vartoti tai ką galime gauti su maistu. Svarbu paminėti ir tai, jog kalcis geriausiai pasisavinimas kartu su Vitaminu D. 10 negyvulinės kilmės kalciu praturtintų maisto produktų Apelsinų sultys Daugelis vaisių, įskaitant ir apelsinus, turi kalcio. Pasimėgaukite apelsinų sultimis pusryčiams bei papildykite savo kalcio atsargas. Kalciu praturtintos apelsinų sultys patenkins ir daugiau jūsų kasdienių poreikių. Migdolai Be kalcio jie taip pat turi kalio, vitamino E bei geležies. Migdolai gali būti naudingi aukštą cholesterolio lygį turintiems žmonėms. Brokoliai Kalcio kiekiui padidinti įmaišykite brokolius į salotas. O jei mėgstate virtą maistą – šią daržovę visuomet galite pavirti ant garų arba tiesiog patroškinti. Jūsų patiekale bus tikrai gausu kalcio. Šviežios figos Šviežios figos yra geras kalcio šaltinis: maždaug keturios figos suteiks jums daugiau nei 100 mg kalcio. Lapinis kopūstas (kale) Šis nuostabus žalumynas turi daug kalcio, kitų mineralų bei antioksidantų. Įmaišykite supjaustytą lapinį kopūstą į salotas jei norite daugiau kalcio. Runkelių žalumynai bei špinatai taip pat yra geri kalcio šaltiniai. Avižiniai dribsniai Avižiniai dribsniai yra laikomi širdžiai naudingu produktu pradėti naują dieną. Tačiau jie taip pat suteikia didelį kalcio kiekį. Morkos Galima gerti sultis arba pasigaminti salotų. Jose yra ne tik kalcis, bet ir kitos naudingos medžiagos, kurios reikalingos kaulams. Pupelės Baltosios pupelės turi 191 mg kalcio. Tuo tarpu juodaakės pupelės yra ne tik geras kalcio šaltinis – jos taip pat turi kalio, folio rūgšties bei kitų maistinių medžiagų. Soja Sojos pupelės (ne genetiškai modifikuotos) turi 175 mg / 100 g. Sezamo sėklos Pabarstykite jų ant dribsnių ar salotų. Jos turi ne tik daug kalcio, bet ir skaidulų bei nesočiųjų riebalų. Receptas: sezamo sėklų pienas Pienas pagamintas iš sezamo sėklų yra puikus kalcio šaltinis, o be to, ir labai labai skanus. Prireiks 5 šaukštų sezamo sėklų, kurias sumalame ir supilame į blenderį su šiek tiek vandens. Jei jūsų maišytuvas yra pakankamai galingas – sėklų malti prieš tai nereikia. Viską suplakus papildomai įpilame vandens tiek, kad būtų maždaug 2 kartus daugiau susidariusio skysčio. Dar kartelį gerai suplakame. Gautą pienelį galite paskaninti savo mėgstamais priedais (datulėmi, medumi ar pan.). Skaniausia šį gėrimą gerti šviežią, tačiau jei jo pasigaminsite daug – nepamirškite jį laikyti šaldytuve. 2012-10-17 / Būk Sveikas / Žymės: apelsinai, avižos, brokolis, figos, kalcis, kopūstas, lapinis kopūstas, migdolai, morkos, sezamo sėklos, Vitaminas D Apie autorių Augustas Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau. Jums taip pat gali patikti Čija (Chia) sėklos Papildas kaulų stiprinimui (60 tablečių) Dieta 80/10/10 Antioksidantai ir laisvieji radikalai Padžiovintas morkų-migdolų pyragėlis „Pac-Man” Gyva moliūgo sriuba su lęšiais Komentarai (10) RASA – 2021-04-22 - 16:21: atsakyti labai smagu kad atradau si puslapi .Esu buvuksi zaliavalge tris metus,tol kol neisveze greitoj iir vyras uzdraude tuos eksperimentus.Visos mano zalia valgiui skirtos masinos iskeliavo i garaza .Negaliu pasakyt kas valgydama zalia maista buvau sveika ,pastoviai buvo salta ,savoris nekrito ,begdavo nosis ,jauciau alki .Negaliu sakyt,kad buvau nepasiruosusi tam ,buvau prisipirkusi knygu ir nuolat save tobulinau ,lankiausi tik zalio maist restoranuose ir pati stengiausi gaminti visokiausius patiekalus.Ko labiausiai ilgedavausi tai silto maisto.Tada persimeciau i ayurvedini maista ir net turiu Ayurvedos mokslo lavinimo diploma ,tose knygose kurias studijavau vienas is zymiausiu Ayurvedos profesoriu Vasant Lad yra parases fraze ,jeigu tavo seneliams ir proseneliams baltymu saltinis buvo mesa ,tavo kunas negales gauti baltymu is pupu ir kitokiu lesiniu augalu ,ir tai as pajutau ant saves vel . Visadelto as siahndien noriu gryzti i zaliavalgyste ,gal su nukrypimais ,nes patirtis parode kas ne visiems jis tinka ,todel noreciau jus paklausti ,kamp jauciates jus ir ka jus valgot ,kokius zalius patiekalus jus labiausiai vertinant.mane domintu baltyminiai patiekalai .Stai dabar as gausiai naudoju kanapiu baltymus ,taciau pastebejau viena is sav ankstesniu bedu ,pradedu uzmirsinet zodzius ,o tai baltymu trukumas ,ka jus patartumete? birute – 2014-03-15 - 00:24: atsakyti idomus ir man naudingas straipsnis,aciu! Justina – 2014-01-13 - 23:10: atsakyti Sveiki, man įdomu kur Lietuvoje galima nusipirkti lapinio kopūsto? Niekur neteko matyti.. makarena – 2014-02-03 - 22:30: atsakyti Justina, galite kreiptis į Gintarę Jonaitytę, rasite FB https://www.facebook.com/Amberita. Kas Ten Eina – 2014-02-04 - 08:20: atsakyti Nežinau, ar dar tokių metu būna, bet priešais Panoramos HyperRimi (Vilniuje) ūkininkai vėlyvą rudenį pardavinėjo. Gintare – 2015-03-03 - 09:42: atsakyti Sveiki, lapinis kopustas-pekino salotos, tai toks pailgais lapais, istemtas kopustas. Kas Ten Eina – 2015-03-03 - 09:53: atsakyti Ne, Gintare, čia buvo klausta apie kale: http://en.wikipedia.org/wiki/Kale Truputį_ jogas – 2012-12-06 - 23:59: atsakyti Tai migdolų riešutai irgi turi žiaurų nesantykį Omega 6. Todėl ir rekomenduoja nevartoti iš viso jokių riešutų daugiau nei 50 gr. per dieną. kasteneina – 2012-10-19 - 08:24: atsakyti Sezamo seklas patartina vartoti/naudoti pilnas, su apvalkalu, nes gliaudytose kalcio ne tiek ir daug. Bet daugiausia kalcio yra aguonose, apie 1400 mg/100 g. Tik reiktu nepamirsti, kad didelis kiekis seklu, reiskia dideli kieki riebalu, aguonu atveju – omega 6 (labai iskreipia naudinga omega 3/omega 6 santyki. Aitvaris – 2015-04-27 - 10:58: atsakyti Kiek bandžiau, sezamas parduotuvėse labai mažu % gyvas (dygsta). Aguonos – kitas reikalas, dygsta virš 90% paprastosiose, pirktose iš Maximos. atšaukti atsakymą Rašyti atsakymą El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Vardas * El. pašto adresas * Tinklapis Komentuoti Siųsti komentarą Gauti pranešimus el. paštu? ne, apie naujus komentarus pranešimų nenoriu taip, bet tik atsakymus į mano komentarą taip, apie visus naujus komentarus šiame straipsnyje iš karto kartą per valandą kartą per dieną kartą per savaitę Δ Naujesnis įrašas Ankstesnis įrašas
Visi žinome koks svarbus mūsų organizmui yra kalcis. Žmogaus organizmui per dieną reikia nuo 1000 iki 1300 mg kalcio. Mūsų organizmui šio mineralo gali ir trūkti. Viena iš to pagrindinių priežasčių – organizmas negali pasisavinti gyvulinės kilmės baltymų, kurie didina organizmo rūgštingumą (mažina pH vertę). Tam, kad organizmas galėtų neutralizuoti šiuos pakitimus iš kaulų imami mineralai, tarp jų yra ir taip reikalingas kalcis. To pasekoje iš daktarų išgirstame diagnozę „Osteoporozė“. Tad, priešingai negu yra mums sakoma, būtent vartojant karvės pieną gali būti viena iš tų priežasčių dėl kurių susisergama osteoporoze.
Kalcio papildai ne visada naudingi organizmui ir ne visada gerai pasisavinami, todėl geriausia vartoti tai ką galime gauti su maistu. Svarbu paminėti ir tai, jog kalcis geriausiai pasisavinimas kartu su Vitaminu D.
Apelsinų sultys Daugelis vaisių, įskaitant ir apelsinus, turi kalcio. Pasimėgaukite apelsinų sultimis pusryčiams bei papildykite savo kalcio atsargas. Kalciu praturtintos apelsinų sultys patenkins ir daugiau jūsų kasdienių poreikių.
Migdolai Be kalcio jie taip pat turi kalio, vitamino E bei geležies. Migdolai gali būti naudingi aukštą cholesterolio lygį turintiems žmonėms.
Brokoliai Kalcio kiekiui padidinti įmaišykite brokolius į salotas. O jei mėgstate virtą maistą – šią daržovę visuomet galite pavirti ant garų arba tiesiog patroškinti. Jūsų patiekale bus tikrai gausu kalcio.
Šviežios figos Šviežios figos yra geras kalcio šaltinis: maždaug keturios figos suteiks jums daugiau nei 100 mg kalcio.
Lapinis kopūstas (kale) Šis nuostabus žalumynas turi daug kalcio, kitų mineralų bei antioksidantų. Įmaišykite supjaustytą lapinį kopūstą į salotas jei norite daugiau kalcio. Runkelių žalumynai bei špinatai taip pat yra geri kalcio šaltiniai.
Avižiniai dribsniai Avižiniai dribsniai yra laikomi širdžiai naudingu produktu pradėti naują dieną. Tačiau jie taip pat suteikia didelį kalcio kiekį.
Morkos Galima gerti sultis arba pasigaminti salotų. Jose yra ne tik kalcis, bet ir kitos naudingos medžiagos, kurios reikalingos kaulams.
Pupelės Baltosios pupelės turi 191 mg kalcio. Tuo tarpu juodaakės pupelės yra ne tik geras kalcio šaltinis – jos taip pat turi kalio, folio rūgšties bei kitų maistinių medžiagų.
Soja Sojos pupelės (ne genetiškai modifikuotos) turi 175 mg / 100 g.
Sezamo sėklos Pabarstykite jų ant dribsnių ar salotų. Jos turi ne tik daug kalcio, bet ir skaidulų bei nesočiųjų riebalų.
Pienas pagamintas iš sezamo sėklų yra puikus kalcio šaltinis, o be to, ir labai labai skanus.
Prireiks 5 šaukštų sezamo sėklų, kurias sumalame ir supilame į blenderį su šiek tiek vandens. Jei jūsų maišytuvas yra pakankamai galingas – sėklų malti prieš tai nereikia. Viską suplakus papildomai įpilame vandens tiek, kad būtų maždaug 2 kartus daugiau susidariusio skysčio. Dar kartelį gerai suplakame. Gautą pienelį galite paskaninti savo mėgstamais priedais (datulėmi, medumi ar pan.). Skaniausia šį gėrimą gerti šviežią, tačiau jei jo pasigaminsite daug – nepamirškite jį laikyti šaldytuve.
Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau.
labai smagu kad atradau si puslapi .Esu buvuksi zaliavalge tris metus,tol kol neisveze greitoj iir vyras uzdraude tuos eksperimentus.Visos mano zalia valgiui skirtos masinos iskeliavo i garaza .Negaliu pasakyt kas valgydama zalia maista buvau sveika ,pastoviai buvo salta ,savoris nekrito ,begdavo nosis ,jauciau alki .Negaliu sakyt,kad buvau nepasiruosusi tam ,buvau prisipirkusi knygu ir nuolat save tobulinau ,lankiausi tik zalio maist restoranuose ir pati stengiausi gaminti visokiausius patiekalus.Ko labiausiai ilgedavausi tai silto maisto.Tada persimeciau i ayurvedini maista ir net turiu Ayurvedos mokslo lavinimo diploma ,tose knygose kurias studijavau vienas is zymiausiu Ayurvedos profesoriu Vasant Lad yra parases fraze ,jeigu tavo seneliams ir proseneliams baltymu saltinis buvo mesa ,tavo kunas negales gauti baltymu is pupu ir kitokiu lesiniu augalu ,ir tai as pajutau ant saves vel . Visadelto as siahndien noriu gryzti i zaliavalgyste ,gal su nukrypimais ,nes patirtis parode kas ne visiems jis tinka ,todel noreciau jus paklausti ,kamp jauciates jus ir ka jus valgot ,kokius zalius patiekalus jus labiausiai vertinant.mane domintu baltyminiai patiekalai .Stai dabar as gausiai naudoju kanapiu baltymus ,taciau pastebejau viena is sav ankstesniu bedu ,pradedu uzmirsinet zodzius ,o tai baltymu trukumas ,ka jus patartumete?
idomus ir man naudingas straipsnis,aciu!
Sveiki, man įdomu kur Lietuvoje galima nusipirkti lapinio kopūsto? Niekur neteko matyti..
Justina, galite kreiptis į Gintarę Jonaitytę, rasite FB https://www.facebook.com/Amberita.
Nežinau, ar dar tokių metu būna, bet priešais Panoramos HyperRimi (Vilniuje) ūkininkai vėlyvą rudenį pardavinėjo.
Sveiki, lapinis kopustas-pekino salotos, tai toks pailgais lapais, istemtas kopustas.
Ne, Gintare, čia buvo klausta apie kale: http://en.wikipedia.org/wiki/Kale
Tai migdolų riešutai irgi turi žiaurų nesantykį Omega 6. Todėl ir rekomenduoja nevartoti iš viso jokių riešutų daugiau nei 50 gr. per dieną.
Sezamo seklas patartina vartoti/naudoti pilnas, su apvalkalu, nes gliaudytose kalcio ne tiek ir daug. Bet daugiausia kalcio yra aguonose, apie 1400 mg/100 g. Tik reiktu nepamirsti, kad didelis kiekis seklu, reiskia dideli kieki riebalu, aguonu atveju – omega 6 (labai iskreipia naudinga omega 3/omega 6 santyki.
Kiek bandžiau, sezamas parduotuvėse labai mažu % gyvas (dygsta). Aguonos – kitas reikalas, dygsta virš 90% paprastosiose, pirktose iš Maximos.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ