Ingredientai
- 280-300 g. morkų (2 didesnė arba 3 vidutinės)
- 200 g. sumaltų migdolų (galima susimalti patiems panaudojus blenderį arba kavamalę, arba, jei yra galimybė, sumaltame pavidale nusipirkti parduotuvėje)
- 150 g. datulių (apie 20 vnt.) – jei nemėgstate saldaus saldumo – imkite apie 10-15 vnt.
- 60-70 ml vandens (mažiau nei pusė stiklinės)
- 1/3 stiklinės razinų
- šaukštelis cinamono
- 1/4 šaukštelio himalajų arba jūros druskos
Ruošimas
Blenderio pagalba sumaišykite viską išskyrus morkas ir razinas. Su vandeniu sutrinkite datules ir tuomet įjungus vidutinį greitį berkite sumaltus migdolus. Jei galingo blenderio neturite – visą tai galite atlikti su lėtaeige sulčiaspaude.
Smulkiai sutarkuokite morkas ir įmaišykite jas į migdolų masę. Jei tai atliekate maišytuvu – įjunkite lėčiausią greitį, nes masė turėtų gautis grubi (nesumalta iki košės pavidalo).
Viską perdėkite į dubenį ir įmaišykite razinas.
Ant slidžių džiovintuvo lakštų (pvz. Teflex) suformuokite apie 10 cm skersmens ir 1,5 cm aukščio skritulius. Originaliame recepto aprašyme autorė tai atliko naudodama kiaušiniams kepti skirtus žiedus (egg ring). Mes paprastą žiedą pasigaminome iš apskritos 10 cm skersmens plastmasinės dėžutės, kurioje pardavinėjamos salotos. Visus morkinius diskelius 45° temperatūroje džiovinkite 1,5 valandos. Tuomet viską apverskite ant džiovintuvo grotelinių lakštų (slidžių lakštų jau nebereikės) ir 41° temperatūroje džiovinkite dar 10 valandų.
Šie padžiovinti pyragėliai yra labai panašūs į Pac-Man‘us, tad juos taip ir pavadinkime :) Svečiams juos galite patiekti su anakardžių kremu (nuotraukoje – dar ir su kakavos pupelių granulėmis), arba kitokiu skaniu užpilu. Pac-Man‘us visai smagu graužti ir tiesiog kaip energijos pilnus batonėlius.
Komentarai
Komentarų nėra.