Susipažinkite su lotosu Tai kažkas panašaus į vandens leliją.
Nuotraukose matosi prūdas, kuriame gyvena lotoso augalai. Taip pat vaizdelis iš kiek arčiau.
Malaizijoje (ir turbūt kitos pietryčių Azijos šalyse) retkarčiais galima rasti pardavinėjamas lotoso sėklas. Skonis kaip sėklų :) Nieko baisiai įpatinga, tačiau išbandyti visai įdomu.
Tuo tarpu daržovių parduotuvėse arba turguose galima rasti … Skaityti toliau
http://KedroAliejus.blogas.lt
Kedro aliejus gaunamas iš sibire, ekologiškoje aplinkoje augančių kedro riešutų branduolių. Auginami riešutai nepurškiami jokiais pesticidais ir netręšiami jokiomis trąšomis. Šalto spaudimo aliejus Nors aliejus gaunamas iš ekologiškai švarių riešutų, tačiau jo kokybė gali skirtis priklausomai nuo išgavimo technologijos. Yra trys būdai kaip iš riešutų gauti aliejų.
1. Ekstrahavimas
Tai paprasčiausia, dažniausiai naudojama ir … Skaityti toliau
Šiokia tokia suši improvizacija. Užtepėlei reikės
saulėgrąžų sėklų cukinijos česnako sėmenų miltų (jei neturite, sėmenų sėklas paprasčiausiai sumalkite kavamale) druskos vandens
Užmerkite saulėgrąžas kelioms valandoms (jei esat labai alkani, tiks ir nemirkytos sėklos). Visus ingredientus sumeskite į vieną indą ir su maišytuvu pagaminkite kremą (užtepėlę). Kuo mažiau vandens, tuo bus tirštesnė masė, kurią bus patogiau užtepti ant Suši … Skaityti toliau
Oranžinės spalvos gardumėlis – morkos marinuotos ananase ir apelsinų sultyse. Hm… skanumėlis! Jums reikės
2-3 puodukų tarkuotų morkų 0.5 puoduko susmulkinto ananaso 0.5 puoduko razinų 0.5 puoduko ananasų arba apelsinų sulčių šaukšto citrinų sulčių (nebūtina) cinamono, vanilės
Gaminimas Visus ingredientus sumaišykite ir šį marinatą mažiausiai valandai. Praeinant pro šalį patartina karts nuo karto viską pamaišyti, kad skonis pasiskirstytų tolygiai.
Gautą … Skaityti toliau
Šalto spaudimo organinis kokoso aliejus – yra vienas iš sveikiausių, universaliausių ir lengviausiai žmogui įsisavinamų valgomųjų aliejų. Jį galima naudoti tiek ant salotų, tiek ir kepiniams. Jis taip pat tinka tepti ant odos egzemų.
Priešingai nei pigūs aliejai, iš kokoso išgautas produktas netrombuoja (nedaro gumulų) kraujo arterijų ir neįtakoja cholesterolio kiekio kraujyje. … Skaityti toliau
Šitie sausainiai buvo mūsų mėgstamiausi kai gyvenome Indijoje. Jie patiko visiems, kuriuos vaišinom. Tiesą pasakius, jų pervalgėm, ir kurį laiką nebegalėjom vartoti migdolų riešutų, nes organizmai jiems buvo įjungę gynybos sistemą. Taigi, valgykit saikingai. Ruoškite šiuos sausainius kartą per kelias savaites. Gamybos procesui reikės maisto džiovintuvo. Mes naudojome savo gamybos … Skaityti toliau
Autostopu keliavom Ispanijoje. Šioje šalyje toks keliavimo būdas reikalauja daug kantrybės. Dažnai vairuotojus tiesiog kalbinom degalinėse ar panašiose vietose. Tą dieną jau buvo vėlus vakaras. Sunku buvo nuspėti ar pavyks nusigauti iki norimo miesto.
Vienoje mažytėje degalinėje apšviestoje keletu lempų stovėjo sunkvežimis. Užkalbinom ir paklausėm ar galėtų mus pavežti. Šiluma spinduliuojantis … Skaityti toliau
Pasigaminti riešutų pieną yra labai paprasta. O gerti tokį pieną yra daug sveikiau nei greitai augančiam veršiukui skirtą karvės pieną. Ko reikės
1 puoduko migdolų riešutų 4-5 datulių (galima ir be jų)
Gaminimas Užmerkite riešutus 8-12 valandų (patogiausia nakčiai). Per šį laiką riešutuose aktyvuosis enzimai ir taps lengviau virškinami. Išmirkę riešutai padidės beveik 2 kartus. … Skaityti toliau
Apie maisto džiovintuvą jau rašėme. Šį kartą papasakosime, kaip galite pasigaminti patys tokio aparato alternatyvą išleidę vos 10-20 Lt. Tiesa, toks gaminys toli gražu neatstos gamykloje pagaminto prietaiso, tačiau paeksperimentavimui su įvairiais gyvo maisto receptais tai gali būti visai įdomu. Džiovintuvui pagaminti reikės
kartoninės dėžės (nuo printerio ar vaisių) laido su kištuku viename … Skaityti toliau
Vienas iš prietaisų, kuriuos virtuvėje turi kai kurie žaliavalgiai – tai maisto džiovintuvas (food dehydrator). Jo pagalba gaminami sėmenų krekeriai, pyragėliai, sausainiai, žalio maisto picų padai, džiovinti vaisiai ir vaisių „odelės”. Tokie gaminiai labai patogūs kelionėms ir greitai užkandai.
Jei nuspręsite įsigyti džiovintuvą, ieškokite tokio, kuris turi temperatūros reguliatorių. Nepamirškime, kad … Skaityti toliau
Kai pirmą kartą pasigaminome šią sriubą – sunku buvo patikėti, jog ji nevirta :) Beje, tuo metu vis dar valgydavome virtus ankštinius augalus, todėl šis receptas su lęšiais (galima ir be jų). Sriubos sudėtis
500 gr šviežio moliūgo vanduo šiek tiek alyvų aliejaus 2-jų apelsinų sultys avokadas (smulkiai) tarkuotos morkos (smulkiai) tarkuoti burokai dvi smulkiai pjaustytos saliero lazdelės kopūstas – … Skaityti toliau
Tarp 2007 m. rugpjūčio ir 2009 m. vasario mėnesio pasninkavome keturis kartus po 20-25 dienas.
Tikslas. Katja turėjo įvairių alergijų maistui, kurie sukėlė chroniškus virškinimo sistemos uždegimus. Pasninkavimas – buvo vienas iš būdų duoti žarnyniu pailsėti ir išsigydyti. Tuo tarpu aš – palaikiau kompaniją ;)
3 savaitės. Pasak mūsų instruktoriaus, pirmas dvi … Skaityti toliau
Komentarų nėra.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ