1998 metų kovą kartu su partnere Audrone tranzuojam Danijoje. Sutemo. Bestabdant ant įvažiavimo į autostradą sustoja džipas su priekaba, kurį vairuoja danas su įdomia gyvenimo istorija.
Vairuotojas prieš kurį laiką turėjo sėkmingą verslą. Fiuno saloje (Fyn), į šiaurę nuo Odensės, jam priklausė didelis žemės plotas netoli pliažo. Ten turėjo viešbutį ir … Skaityti toliau
Bene visi žaliavalgiai pripažįsta, jog žalialapės daržovės yra vienas iš svarbiausių ir maistingiausių mitybos elementų. Žinoma, valgyti žalius lapus tiesiog įmetant į burną ir kramsnojant daugumai yra nemalonu ir neskanu. Gyvo maisto propaguotoja Viktorija Butenko [rus. Виктория Бутенко, angl. Victoria Boutenko] po ilgų tyrinėjimų ir bandymų, „išrado” žalius kokteilius.
Tokį kokteilį pasigaminti … Skaityti toliau
Šitas kremas yra mūsų topas. Būna laikotarpių, kai jį gaminamės kelis kartus per savaitę. Kaip sakoma, kartą paragavus neįmanoma sustoti. Praktiškai jis toks užkrečiantis, kad nebesinorės net grįžti prie pieno produktų ;) Kremo sudėtis
Puodukas anakardžių riešutų (cashew nut) 3-4 datulės 1/3 – 1/2 puoduko vandens
Gaminimas Super paprasta. Riešutus ir datules užmerkite į vandenį. Po … Skaityti toliau
Maišytuvas (angl. blender) – vienas iš svarbiausių instrumentų ruošiant gyvo maisto patiekalus – jo pagalba darome kokteilius, kremus, užtepėles, riešutų pieną, gyvas sriubas. Žinoma, galima apsieiti ir be šio prietaiso, tačiau patiekalų įvairovė bus ribota. Maišytuvų rūšys Rankinis maišytuvas (angliškai hand blender arba stick blender) – tai pailgas maišiklis, kuris laikomas už … Skaityti toliau
Žmonės mūsų kartais paklausia: kodėl valgote tik žalią maistą? Štai mūsų atsakymas. Žalias ir virtas Turim dvi šviežias morkas. Vieną jų išverdame. Įkasame abi jas po žeme. Koks bus rezultatas? Šviežia morka išleis daigus, o virta – po žeme tiesiog supus.
Taigi, žalia morka turi kažką daugiau nei virta – ji turi gyvybę. … Skaityti toliau
Prieš 84(!) metus vokietis Arnoldas Ehretas parašė knygą „Racionalus pasninkavimas”. Jis kalba ne tik apie badavimus, bet ir apie mitybą. Perskaitę jo knygelę sužinojom daug įdomių dalykų, ir kai kuriais jų norėtume pasidalinti.
Per ilgus metus mūsų organizmuose susiformavusios gleivės (angl. mucus) – pagrindinė visų ligų priežastis. Gleivės užkariauja mūsų kūnus. Pirmiausia, jos … Skaityti toliau
Pirmasis bandymas 2006 metų sausį išskridom į Meksiką be planų grįžti. Lotynų Amerikoje iš viso praleidome 3 metus. Be abejo, per tą laiką sutikome daug žmonių iš kurių apie sveiką mitybą išmokome dar daugiau. Katja ir toliau domėjosi alternatyviais gydymo metodais, kitomis mitybos teorijomis. Sekdavo sveika gyvensena besidominčiųjų naujienas. 2007-ųjų rudenį gyvenome Ekvadore. … Skaityti toliau
Šios istorijos pradžia: vegetarizmas.
2008-ųjų pabaigoje Katja nustoja vartoti gliuteną turinčius produktus (duoną, pyragus, makaronus ir pan). Gliutenas (dar kitaip, glitimas) – tai baltymas esantis kviečiuose, miežiuose ir rugiuose. Be virškinimo pagerėjimo, Katjai dingsta daug alergijų, bei ilgai kamavęs sinusitas. Nosis atsilaisvina! Po 5 metų ji pagaliau gali nustoti kas dieną … Skaityti toliau
Katjos sveikata buvo kaip plonas plonas ledukas, kuris brakšteldavo su kiekvienu piršto paspaudimu. Visų negalavimų ir alergijų net neminėsim ;) Kurį laiką turėjo geležies nepakankamumą. Daktarai sakė: „valgyk mėsą”. Na, ji taip ir darė, tačiau tos geležies vis tiek nesidarė daugiau.
Vieną dieną Katja bibliotekoje pavartė knygelę, kurioje buvo surašytas visų … Skaityti toliau
Komentarų nėra.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ