Pasigaminti riešutų pieną yra labai paprasta. O gerti tokį pieną yra daug sveikiau nei greitai augančiam veršiukui skirtą karvės pieną. Ko reikės 1 puoduko migdolų riešutų 4-5 datulių (galima ir be jų) Gaminimas Užmerkite riešutus 8-12 valandų (patogiausia nakčiai). Per šį laiką riešutuose aktyvuosis enzimai ir taps lengviau virškinami. Išmirkę riešutai padidės beveik 2 kartus. Jei norite, kad pienas būtų baltas baltas, galite nulupti riešuto odeles. Tai padaryti lengviausia juos 5 sekundėms įmerkus į verdantį vandenį (žinoma, taip prarasite ir dalį riešutų gyvybingumo). Kai esate pasiruošę – įpilkite vandens ir su maišytuvu gerai viską sutrinkite. Vandens galite pilti 2-3 kartus daugiau nei riešutų (kaip kam patinka). Jei prieš maišydami įmesite kelias datules – pienas bus šiek tiek saldesnis. Jas, beje, irgi galite užmerkti pusvalandžiui – bus minkštesnės. Toliau belieka viską perkošti per sietelį arba sūrio gaminimui naudojamą marlę. Pienas gatavas. Riešutų minkštimą galima panaudoti sausainių ar kitų patiekalų gamybai. 2010-07-21 / Receptai / Žymės: datulės, migdolai, pienas Apie autorių Augustas Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio“, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau. Jums taip pat gali patikti Anakardžių riešutų kremas Padžiovintas morkų-migdolų pyragėlis „Pac-Man“ Gyvas morkų ir migdolų pyragas Obuolinė migdolų pasaka Kaip pasigaminti riešutų sviestą Migdolinių riešutų sausainiai Komentarai (5) Vasaros vejas – 2014-02-24 - 15:54: atsakyti Ar galima pasigaminti didesnį kiekį tokio pieno ir pvz. laikyti šaldytuve? jei taip, tai kiek laiko? Augustas - GeraGyventi.lt – 2014-02-24 - 17:32: atsakyti Šviežiai pasigamintas riešutų pienas labai ilgai nelaiko. Gal geriau ilgiau nei 2-3 dienų jo nelaikyti. Jei pasidaryti daugiau, tai maximum dviem dienoms, o paskui vėl šviežiai gamintis Liuba – 2013-09-13 - 02:22: atsakyti Almond Pienas tirai labai skanus ir vertingas.Tiems kurie negali gerti paparasto pieno tai iseitis.,Nes turi Vitamini A,C<D,IRON,E,Magnezium ir mazai kolorigas.Labai recomendoju ir tinka su Granola pusryciams. Sanpaulija – 2013-02-26 - 20:44: atsakyti Išbandžiau. Kadangi dariau santykiu 1:1, gavosi riebokas pienas. Vyrui nepatiko, o man skanu. Manau, labai tiktų su granola pusryčiams. atšaukti atsakymą Rašyti atsakymą El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Vardas * El. pašto adresas * Tinklapis Komentuoti Siųsti komentarą Gauti pranešimus el. paštu? ne, apie naujus komentarus pranešimų nenoriu taip, bet tik atsakymus į mano komentarą taip, apie visus naujus komentarus šiame straipsnyje iš karto kartą per valandą kartą per dieną kartą per savaitę Naujesnis įrašas Ankstesnis įrašas
Pasigaminti riešutų pieną yra labai paprasta. O gerti tokį pieną yra daug sveikiau nei greitai augančiam veršiukui skirtą karvės pieną.
Užmerkite riešutus 8-12 valandų (patogiausia nakčiai). Per šį laiką riešutuose aktyvuosis enzimai ir taps lengviau virškinami. Išmirkę riešutai padidės beveik 2 kartus. Jei norite, kad pienas būtų baltas baltas, galite nulupti riešuto odeles. Tai padaryti lengviausia juos 5 sekundėms įmerkus į verdantį vandenį (žinoma, taip prarasite ir dalį riešutų gyvybingumo). Kai esate pasiruošę – įpilkite vandens ir su maišytuvu gerai viską sutrinkite. Vandens galite pilti 2-3 kartus daugiau nei riešutų (kaip kam patinka). Jei prieš maišydami įmesite kelias datules – pienas bus šiek tiek saldesnis. Jas, beje, irgi galite užmerkti pusvalandžiui – bus minkštesnės.
Toliau belieka viską perkošti per sietelį arba sūrio gaminimui naudojamą marlę. Pienas gatavas. Riešutų minkštimą galima panaudoti sausainių ar kitų patiekalų gamybai.
Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio“, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau.
Ar galima pasigaminti didesnį kiekį tokio pieno ir pvz. laikyti šaldytuve? jei taip, tai kiek laiko?
Šviežiai pasigamintas riešutų pienas labai ilgai nelaiko. Gal geriau ilgiau nei 2-3 dienų jo nelaikyti. Jei pasidaryti daugiau, tai maximum dviem dienoms, o paskui vėl šviežiai gamintis
Almond Pienas tirai labai skanus ir vertingas.Tiems kurie negali gerti paparasto pieno tai iseitis.,Nes turi Vitamini A,C<D,IRON,E,Magnezium ir mazai kolorigas.Labai recomendoju ir tinka su Granola pusryciams.
Išbandžiau. Kadangi dariau santykiu 1:1, gavosi riebokas pienas. Vyrui nepatiko, o man skanu. Manau, labai tiktų su granola pusryčiams.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti