Gyvas Maistas

Gyvas maistas (angliškai „raw food“, dar vadinama žaliu maistu, arba tiesiog žaliavalgyste) – tai termiškai neapdorotas maistas, kuris buvo ruošiamas ne aukštesnėje nei 42°C temperatūroje. Maistui ruošti taip pat gali būti naudojama sulčiaspaudė, blenderis, džiovintuvas (angl. „dehydrator“), šaldytuvas (pvz. ledams). Šiame tinklapyje kalbėsime tik apie augalinės kilmės gyvą maistą.

Moliūgo sriuba su lęšiais (dahl)

18

Lie2010
Kai pirmą kartą pasigaminome šią sriubą - sunku buvo patikėti, jog ji nevirta :) Beje, tuo metu vis dar valgydavome virtus ankštinius augalus, todėl šis receptas su lęšiais (galima ir be jų). Sriubos sudėtis 500 gr šviežio moliūgo vanduo šiek tiek alyvų aliejaus 2-jų apelsinų sultys avokadas (smulkiai) tarkuotos morkos (smulkiai) tarkuoti burokai dvi smulkiai pjaustytos saliero lazdelės kopūstas - ... Skaityti toliau
2010-07-18Augustas
Du litrai žalio kokteilio
2010-07-18Augustas
Du litrai žalio kokteilio

16

Lie2010
Bene visi žaliavalgiai pripažįsta, jog žalialapės daržovės yra vienas iš svarbiausių ir maistingiausių mitybos elementų. Žinoma, valgyti žalius lapus tiesiog įmetant į burną ir kramsnojant daugumai yra nemalonu ir neskanu. Gyvo maisto propaguotoja Viktorija Butenko [rus. Виктория Бутенко, angl. Victoria Boutenko] po ilgų tyrinėjimų ir bandymų, "išrado" žalius kokteilius. Tokį kokteilį pasigaminti ... Skaityti toliau
2010-07-16Augustas
Vaisių salotos su anakardžių riešutų kremu
2010-07-16Augustas
Vaisių salotos su anakardžių riešutų kremu

15

Lie2010
Šitas kremas yra mūsų topas. Būna laikotarpių, kai jį gaminamės kelis kartus per savaitę. Kaip sakoma, kartą paragavus neįmanoma sustoti. Praktiškai jis toks užkrečiantis, kad nebesinorės net grįžti prie pieno produktų ;) Kremo sudėtis Puodukas anakardžių riešutų (cashew nut) 3-4 datulės 1/3 - 1/2 puoduko vandens Gaminimas Super paprasta. Riešutus ir datules užmerkite į vandenį. Po ... Skaityti toliau
2010-07-15Augustas