Gyvas maistas (angliškai „raw food“, dar vadinama žaliu maistu, arba tiesiog žaliavalgyste) – tai termiškai neapdorotas maistas, kuris buvo ruošiamas ne aukštesnėje nei 42°C temperatūroje. Maistui ruošti taip pat gali būti naudojama sulčiaspaudė, blenderis, džiovintuvas (angl. „dehydrator“), šaldytuvas (pvz. ledams). Šiame tinklapyje kalbėsime tik apie augalinės kilmės gyvą maistą.
Oranžinės spalvos gardumėlis - morkos marinuotos ananase ir apelsinų sultyse. Hm... skanumėlis!
Jums reikės
2-3 puodukų tarkuotų morkų
0.5 puoduko susmulkinto ananaso
0.5 puoduko razinų
0.5 puoduko ananasų arba apelsinų sulčių
šaukšto citrinų sulčių (nebūtina)
cinamono, vanilės
Gaminimas
Visus ingredientus sumaišykite ir šį marinatą mažiausiai valandai. Praeinant pro šalį patartina karts nuo karto viską pamaišyti, kad skonis pasiskirstytų tolygiai.
Gautą ... Skaityti toliau