Gyvas maistas (angliškai „raw food“, dar vadinama žaliu maistu, arba tiesiog žaliavalgyste) – tai termiškai neapdorotas maistas, kuris buvo ruošiamas ne aukštesnėje nei 42°C temperatūroje. Maistui ruošti taip pat gali būti naudojama sulčiaspaudė, blenderis, džiovintuvas (angl. „dehydrator“), šaldytuvas (pvz. ledams). Šiame tinklapyje kalbėsime tik apie augalinės kilmės gyvą maistą.
Tai tiesiog sėkmingas delikatesas! Pirštus laižėm dar net nepradėjus normaliai pietauti ir mėgautis įdarytaisiais pipirais. Taigi, trumpai drūtai, kaip gi tuos pipirus galite pasigaminti patys.
Įdaras
pusė stiklinės kelias valandas mirkytų saulėgrąžų
raudonas ar kitos spalvos pipiras (mes jį lupame, nes odelė sunkiau virškinama)
pusė cukinijos
smulkiai pjaustytas agurkas
smulkiai supjaustyti krapai ir bazilikas
citrinos sultys
Himalajų druska
Pirmus ... Skaityti toliau