Gyvas Maistas

Gyvas maistas (angliškai „raw food“, dar vadinama žaliu maistu, arba tiesiog žaliavalgyste) – tai termiškai neapdorotas maistas, kuris buvo ruošiamas ne aukštesnėje nei 42°C temperatūroje. Maistui ruošti taip pat gali būti naudojama sulčiaspaudė, blenderis, džiovintuvas (angl. „dehydrator“), šaldytuvas (pvz. ledams). Šiame tinklapyje kalbėsime tik apie augalinės kilmės gyvą maistą.

chia3

12

Rgp2010
Čija (angliškai Chia, pilnas  lietuviškas pavadinimas „ispaninis šalavijas“) – tai juodai baltos sėklos kilusios iš Centrinės Amerikos. Tai yra vienas iš taip vadinamų super-maistų (superfoods). Tai nepaprastai maistingos sėklos. Nuotraukoje čija atvaizduota kairėje, o šalia jų, atitinkamai, sezamo ir sėmenų sėklos. Šios sėklos buvo vienas pagrindinių maistų majų, actekų ir inkų civilizacijose. ... Skaityti toliau
2010-08-12Augustas