Gyvas maistas (angliškai „raw food“, dar vadinama žaliu maistu, arba tiesiog žaliavalgyste) – tai termiškai neapdorotas maistas, kuris buvo ruošiamas ne aukštesnėje nei 42°C temperatūroje. Maistui ruošti taip pat gali būti naudojama sulčiaspaudė, blenderis, džiovintuvas (angl. „dehydrator“), šaldytuvas (pvz. ledams). Šiame tinklapyje kalbėsime tik apie augalinės kilmės gyvą maistą.
Ingredientai
280-300 g. morkų (2 didesnė arba 3 vidutinės)
200 g. sumaltų migdolų (galima susimalti patiems panaudojus blenderį arba kavamalę, arba, jei yra galimybė, sumaltame pavidale nusipirkti parduotuvėje)
150 g. datulių (apie 20 vnt.) - jei nemėgstate saldaus saldumo - imkite apie 10-15 vnt.
60-70 ml vandens (mažiau nei pusė stiklinės)
1/3 stiklinės razinų
šaukštelis cinamono
1/4 ... Skaityti toliau