Labai gaivus torčiukas, kurį pagaminome sujungę du anksčiau jau publikuotus receptus.
Pagrindas
Pasiskoliname idėją iš morkų ir migdolų pyrago, tik gal šį kartą morkų naudokime kiek daugiau. Proporcijos maždaug tokios:
- 5 vidutinių morkų minkštimas likęs išspaudus sultis.
- apie pusantros saujos migdolų. Juos užmerkiame nakčiai ir ryte prieš naudojant dar 30 sekundžių nuplikome verdančiu vandeniu ir nulupam riešutų odeles (jos prasčiau virškinamos).
- 10 datulių
- himalajų druska
Viską gerai pertriname naudodami kramtančią sulčiaspaudę arba blenderį – kaip jums patogiau. Turėtų gautis dribi tešla :) Visą tą reikalą tolygiai išdėkite ant torto padėklo.
Kremas
Gaivujį kremuką nušvilpiam iš obuolinės pasakos. Šį kartą pagaminkime jį tokiu būdu – pirmiausia paimkime:
- 3 vidutinio dydžio obuolius (jei jie vaškiniai iš supermarketo – odelę nulupam)
- 2 didelius bananus (odelę irgi nulupam ;)
- šiek tiek cinamono
Viską sumaišome maisto smulkintuvo pagalba – taip kremas gausis kiek tirštesnis ir ne toks sultingas kaip kad gavosi kadaise gamintoje obuolinėje pasakoje. Į gautą masę įkrečiame saujelę mirkytų razinų – bevalgant suteiks siurprizo skonį. Kremu gražiai nuklojame oranžinį ką tik pagamintą pagrindą.
Savo skanėstą papuošiame supermarketo vyšniomis ir brangiomis kakavos granulėmis.
Linkime Gero Gyvenimo bevirškinant šią išdaigą :)!
Komentarai
Komentarų nėra.