Šitas kremas yra mūsų topas. Būna laikotarpių, kai jį gaminamės kelis kartus per savaitę. Kaip sakoma, kartą paragavus neįmanoma sustoti. Praktiškai jis toks užkrečiantis, kad nebesinorės net grįžti prie pieno produktų ;) Kremo sudėtis Puodukas anakardžių riešutų (cashew nut) 3-4 datulės 1/3 – 1/2 puoduko vandens Gaminimas Super paprasta. Riešutus ir datules užmerkite į vandenį. Po 30-ies minučių visa tai gerai sumaišykite maišytuvu. Kuo daugiau vandens – tuo kremas bus skystesnis. Kuo ilgiau maišysit, tuo bus kremiškiau. Kaip kam patinka! Mėgstat eksperimentuoti? Vietoje vandens naudokite vaisių sultis. Pavyzdžiui: obuolių, apelsinų. Mes anakardžių kremą visuomet pilam ant vaisių salotų. Kai valgydavom virtą maistą, mėgdavom šiuo kremu užsipilti saldžius ryžius – virtus su įvairiausiais vaisiais, be cukraus. Paprasta, gardu ir užkrečiama! Nuotraukoje – kremas užpiltas ant vaisių salotų, kurias pagaminom iš papajos, obuolių, kriaušės, bananų, sezamo sėklų, saulėgrąžų, 1 apelsino sulčių, džiovintų spanguolių ir šilkmedžio uogų (mulberries), bei graikinių riešutų aliejaus. 2010-07-15 / Receptai / Žymės: Anakardžių riešutai, datulės, kremai, salotos, vaisiai Apie autorių Augustas Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau. Jums taip pat gali patikti Migdolų riešutų pienas Bekvapis ekologiškas kremas nuo saulės Badger Kaip pasigaminti riešutų sviestą Migdolinių riešutų sausainiai Spagečiai su riešutų padažu ir gvakamole Padžiovintas morkų-migdolų pyragėlis „Pac-Man” Komentarai (12) Raimondas – 2012-02-15 - 11:51: atsakyti Aciu, Augustai. Beje, del saliero – ar naudojat „celeriac” t.y. saknis ar celery t.y. kotus? Issigliadziau Graikisku ir uzmerkiau. Vakare arba ryt darysiu saldu krema vaisiu salotomos ;) Jei bus dar kokiu pasiulymu ideju – butinai pasidalinkit. Is anksto dekoju Augustas - GeraGyventi.lt – 2012-02-15 - 12:08: atsakyti celery kotus. dar bandyk pasidaryti krema su sezamo sėklom, kurias gali net padaiginti minimaliai porą dienų (išlįs maži max milimetro daigeliai) Raimondas – 2012-02-14 - 21:47: atsakyti Man kyla klausimas. Visur anakardziu riesutai :) Idomu ar galima butu daryti kremus pavyzdziui is lazdyno, graikisku ar brazilisku riesutu :) ? gal teko meginti kam nors? Augustas - GeraGyventi.lt – 2012-02-15 - 02:11: atsakyti Na, šitie riešutai tiesiog yra beveik universalūs :) neturi stipraus skonio, galima panaudoti ir saldiems ir sūriems miksams. O balta spalva iš viso gali apgauti grietinėlės ir tradicinių užtepėlių mėgėjus. Kiti riešutai gal bus kiek sunkesni skrandžui, net nežinau. Pats esu bandęs su graikiškais riešutais tokius miksus ‘kremus’ (visai skanūs): Sūrus: graikiniai rieš., salieras, pomidoras, cukinija, druska. Saldus: graikiniai rieš., datulės, jauno kokoso minkštymas. pieva – 2010-08-04 - 17:31: atsakyti Jei jau gilintis, tai dauguma anakardžių nėra „raw”. Mat tam, kad nuimti jų nuodingą luobelę, paprastai pasitelkiama labai aukšta temperatūra. Augustas - GeraGyventi.lt – 2010-08-05 - 16:00: atsakyti jo, sitie riesutai nera „raw” Inga – 2010-07-29 - 10:24: atsakyti Sakykit prašau, ką suteikia ir kam dedate datules, ar be jų nesigautų kremas? O gal galima jas kažkuo pakeisti? Ir dar rūpi, jei šio kremo perteklių laikytume šaldytuve, ar greit sugenda? Augustas - GeraGyventi.lt – 2010-08-05 - 16:00: atsakyti Galima ir be datulių. Jos paprasčiausiai suteikia saldumo. Vietoje galima naudoti ir medų ar kitokį saldiklį. Saldytuve kremas turetu isbuti diena. Robertas – 2010-07-21 - 22:22: atsakyti P.S. Toliau migdolų pieną čiupsim tikriausiai :) Robertas – 2010-07-21 - 22:21: atsakyti Ką tik išmėginau šį jūsų receptą – jėgelė :) Ir mane užkabintų toks kremas. Šį kartą bandžiau su vaisių salotomis. Truputį neįvertinau, kad riešutai prideda daug sotumo liko ir rytdienai, mmm ;) Šiuo metu truputį kainos kandžiojasi. Įdomu pasidarė kiek pas jus gaunasi šio kremo savikaina? Lietuvoje nedžiovintų datulių kilogramas 40 lt, tai už keturias sumokėjau 3.36, ir plius anakardžių riešutai 4.89 lt už 250 g man rodos. Ir dar tikriausiai pas jus vaisiai sveikesni, be chemijos. Ar aš klaidingą įvaizdį susidaręs? Augustas - GeraGyventi.lt – 2010-07-22 - 12:25: atsakyti Malaizijoj šituos riešutus perkam po 30Lt/kg. Indijoj (regione iš kurio eksportuoja anakardžius) mokėdavom 23-29 Lt/kg. Datules perkam džiovintas. Todėl jas ir patariam užmerkti 30-iai minučių. Vaisiai ir dar\ovės čia manau irgi su daug chemijos. Tik tiek kad ištisus metus yra vietinių tropinių vaisių kurie turbūt ir be chemijos visur auga, tai tropiniai vaisiai plius-minus be chemijos turėtų būti. atšaukti atsakymą Rašyti atsakymą El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Vardas * El. pašto adresas * Tinklapis Komentuoti Siųsti komentarą Gauti pranešimus el. paštu? ne, apie naujus komentarus pranešimų nenoriu taip, bet tik atsakymus į mano komentarą taip, apie visus naujus komentarus šiame straipsnyje iš karto kartą per valandą kartą per dieną kartą per savaitę Δ Naujesnis įrašas Ankstesnis įrašas
Šitas kremas yra mūsų topas. Būna laikotarpių, kai jį gaminamės kelis kartus per savaitę. Kaip sakoma, kartą paragavus neįmanoma sustoti. Praktiškai jis toks užkrečiantis, kad nebesinorės net grįžti prie pieno produktų ;)
Super paprasta. Riešutus ir datules užmerkite į vandenį. Po 30-ies minučių visa tai gerai sumaišykite maišytuvu. Kuo daugiau vandens – tuo kremas bus skystesnis. Kuo ilgiau maišysit, tuo bus kremiškiau. Kaip kam patinka!
Mėgstat eksperimentuoti? Vietoje vandens naudokite vaisių sultis. Pavyzdžiui: obuolių, apelsinų.
Mes anakardžių kremą visuomet pilam ant vaisių salotų. Kai valgydavom virtą maistą, mėgdavom šiuo kremu užsipilti saldžius ryžius – virtus su įvairiausiais vaisiais, be cukraus.
Paprasta, gardu ir užkrečiama!
Nuotraukoje – kremas užpiltas ant vaisių salotų, kurias pagaminom iš papajos, obuolių, kriaušės, bananų, sezamo sėklų, saulėgrąžų, 1 apelsino sulčių, džiovintų spanguolių ir šilkmedžio uogų (mulberries), bei graikinių riešutų aliejaus.
Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau.
Aciu, Augustai. Beje, del saliero – ar naudojat „celeriac” t.y. saknis ar celery t.y. kotus? Issigliadziau Graikisku ir uzmerkiau. Vakare arba ryt darysiu saldu krema vaisiu salotomos ;) Jei bus dar kokiu pasiulymu ideju – butinai pasidalinkit. Is anksto dekoju
celery kotus. dar bandyk pasidaryti krema su sezamo sėklom, kurias gali net padaiginti minimaliai porą dienų (išlįs maži max milimetro daigeliai)
Man kyla klausimas. Visur anakardziu riesutai :) Idomu ar galima butu daryti kremus pavyzdziui is lazdyno, graikisku ar brazilisku riesutu :) ? gal teko meginti kam nors?
Na, šitie riešutai tiesiog yra beveik universalūs :) neturi stipraus skonio, galima panaudoti ir saldiems ir sūriems miksams. O balta spalva iš viso gali apgauti grietinėlės ir tradicinių užtepėlių mėgėjus. Kiti riešutai gal bus kiek sunkesni skrandžui, net nežinau. Pats esu bandęs su graikiškais riešutais tokius miksus ‘kremus’ (visai skanūs): Sūrus: graikiniai rieš., salieras, pomidoras, cukinija, druska. Saldus: graikiniai rieš., datulės, jauno kokoso minkštymas.
Jei jau gilintis, tai dauguma anakardžių nėra „raw”. Mat tam, kad nuimti jų nuodingą luobelę, paprastai pasitelkiama labai aukšta temperatūra.
jo, sitie riesutai nera „raw”
Sakykit prašau, ką suteikia ir kam dedate datules, ar be jų nesigautų kremas? O gal galima jas kažkuo pakeisti? Ir dar rūpi, jei šio kremo perteklių laikytume šaldytuve, ar greit sugenda?
Galima ir be datulių. Jos paprasčiausiai suteikia saldumo. Vietoje galima naudoti ir medų ar kitokį saldiklį.
Saldytuve kremas turetu isbuti diena.
P.S. Toliau migdolų pieną čiupsim tikriausiai :)
Ką tik išmėginau šį jūsų receptą – jėgelė :) Ir mane užkabintų toks kremas. Šį kartą bandžiau su vaisių salotomis. Truputį neįvertinau, kad riešutai prideda daug sotumo liko ir rytdienai, mmm ;) Šiuo metu truputį kainos kandžiojasi. Įdomu pasidarė kiek pas jus gaunasi šio kremo savikaina? Lietuvoje nedžiovintų datulių kilogramas 40 lt, tai už keturias sumokėjau 3.36, ir plius anakardžių riešutai 4.89 lt už 250 g man rodos. Ir dar tikriausiai pas jus vaisiai sveikesni, be chemijos. Ar aš klaidingą įvaizdį susidaręs?
Malaizijoj šituos riešutus perkam po 30Lt/kg. Indijoj (regione iš kurio eksportuoja anakardžius) mokėdavom 23-29 Lt/kg. Datules perkam džiovintas. Todėl jas ir patariam užmerkti 30-iai minučių. Vaisiai ir dar\ovės čia manau irgi su daug chemijos. Tik tiek kad ištisus metus yra vietinių tropinių vaisių kurie turbūt ir be chemijos visur auga, tai tropiniai vaisiai plius-minus be chemijos turėtų būti.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ