Gyvą termiškai neapdorotą šokoladą galima pasigaminti derinant įvairius komponentus. Šiandienos receptas yra labai paprastas. Tiesa, gal ingredientai nėra taip plačiai pardavinėjami Lietuvoje, tačiau visus juos, norui esant, galima susipirkti ir iš internetinių parduotuvių užsienyje. Ingredientai 100 gramų termiškai neapdoroto kakavos sviesto (raw cacao butter) 30 gramų raw kakavos miltelių 4 šaukštų agavų sirupo (agave syrup) arba kito saldiklio žiupsnelio himalajų arba jūros druskos šiek tiek vanilės (sėklyčių, aliejaus ar pan.) Šokolado gamyba Silikoninė ir „Milkos“ formelės šokolado gamybai Pirmiausia ištirpinkite kakavos sviestą. Tai galite padaryti arba maisto džiovintuve, arba indelį su sviestu įmerkę į šiltą vandenį. Kakavos miltelius gerai išmaišykite su kakavos sviestu. Tai galite atlikti naudodami rankinį plaktuvą, arba mikserį besisukantį lėčiausiu greičiu. Įdėkite likusius produktus ir vėlgi gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į saldainiams gaminti skirtas formeles. Masę taip pat galite labai plonu sluoksniu išpilti į didesnį stačiakampį plastmasinį indą. Gaminį įdėkite pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Skanaus! Pastaba 1: Naudojome silikonines formeles, nes iš jų lengviausia išimti paruoštus saldainius. Taip pat keletą pagaminome ir „Milka“ šokolado formelėje, tačiau iš tokios nelanksčios plastmasės išimti šokoladą kiek sudėtingiau. Pastaba 2: raw kakavos sviestas yra gan sunkiasvoris produktas, tad nepatariame valgyti daug šių saldumynų pagamintų vien tik su šiuo sviestu. Jį galima būtų dalinai pakeisti raw kokoso aliejumi. 2012-03-20 / Receptai / Žymės: agavų sirupas, kakava, saldumynas, šokoladas, vanilė Apie autorių Augustas Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio“, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau. Jums taip pat gali patikti Baltas žaliavalgiškas šokoladas Raw lazanija (cukinijos, grybai, anakardžiai) Natūralus skystas juodas akių kontūras Suncoat Raw Inn – žalio maisto restoranas Kaune Padžiovintas morkų-migdolų pyragėlis „Pac-Man“ Kakavos pupelės Komentarai (8) Magne – 2015-11-10 - 11:00: atsakyti Turiu kakavos pupeliu, kaip man jas apdoroti iki kakavos milteliu ? :) Rita – 2013-12-18 - 22:43: atsakyti Štai šokoladas ir pagamintas, tik bėda – ir šaldytuve, ir kambario temperatūroje saldainiai akivaizdžiai bąla… :( Ar būsiu kažką ne taip padarius? erika – 2013-09-03 - 19:10: atsakyti Sveiki :) Su sviestu jau ne karta dariau, o va siandien noriu pabandyti su raw kokosu aliejumi :) Tik iskilo klausimas – ar visiskai sviesta pakeisti kokosu aliejumi ar tik kazkokia dali? Augustas - GeraGyventi.lt – 2013-09-03 - 20:26: atsakyti Čia jau turbūt priklauso nuo skonio. Abu variantai galimi, tad tiesiog pasibandyk ir žiūrėk kas labiau patinka. Raimondas – 2012-05-18 - 17:15: atsakyti na, taip. Kiek man zinoma kokosu alieju daug sunkesnis uz kakavos sviesta, nes ten virs 90 proc. sociuju riebalu Vija – 2012-05-16 - 12:58: atsakyti dėl pastabos Nr.2: kuo kokosų aliejus gerenis už kakavos sviestą? GeraGyventi.lt – 2012-05-18 - 17:20: atsakyti Gal tuomet čia kiekvienam skirtingai. Man asmeniškai raw kakavos sviesto užvalgius šokolade – sunkumas užeina, ir jaučiasi kad tas sviestas man ne itin tinka. Bet kokoso aliejaus/sviesto tai galiu gabalą suvalgyt (pvz, raw šokolado pavidale) – ir jokio sunkumo nesijaučia. crazyvoveriukas – 2012-03-20 - 20:28: atsakyti Ir prisidėkime prie pasaulio švaros, pirkdami sirupą iš Argentinos ar whatever, už ekologiją :) atšaukti atsakymą Rašyti atsakymą El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Vardas * El. pašto adresas * Tinklapis Komentuoti Siųsti komentarą Gauti pranešimus el. paštu? ne, apie naujus komentarus pranešimų nenoriu taip, bet tik atsakymus į mano komentarą taip, apie visus naujus komentarus šiame straipsnyje iš karto kartą per valandą kartą per dieną kartą per savaitę Naujesnis įrašas Ankstesnis įrašas
Gyvą termiškai neapdorotą šokoladą galima pasigaminti derinant įvairius komponentus. Šiandienos receptas yra labai paprastas. Tiesa, gal ingredientai nėra taip plačiai pardavinėjami Lietuvoje, tačiau visus juos, norui esant, galima susipirkti ir iš internetinių parduotuvių užsienyje.
Silikoninė ir „Milkos“ formelės šokolado gamybai
Pirmiausia ištirpinkite kakavos sviestą. Tai galite padaryti arba maisto džiovintuve, arba indelį su sviestu įmerkę į šiltą vandenį. Kakavos miltelius gerai išmaišykite su kakavos sviestu. Tai galite atlikti naudodami rankinį plaktuvą, arba mikserį besisukantį lėčiausiu greičiu. Įdėkite likusius produktus ir vėlgi gerai išmaišykite. Gautą masę supilkite į saldainiams gaminti skirtas formeles. Masę taip pat galite labai plonu sluoksniu išpilti į didesnį stačiakampį plastmasinį indą. Gaminį įdėkite pusvalandžiui į šaldymo kamerą. Skanaus!
Pastaba 1: Naudojome silikonines formeles, nes iš jų lengviausia išimti paruoštus saldainius. Taip pat keletą pagaminome ir „Milka“ šokolado formelėje, tačiau iš tokios nelanksčios plastmasės išimti šokoladą kiek sudėtingiau. Pastaba 2: raw kakavos sviestas yra gan sunkiasvoris produktas, tad nepatariame valgyti daug šių saldumynų pagamintų vien tik su šiuo sviestu. Jį galima būtų dalinai pakeisti raw kokoso aliejumi.
Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio“, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau.
Turiu kakavos pupeliu, kaip man jas apdoroti iki kakavos milteliu ? :)
Štai šokoladas ir pagamintas, tik bėda – ir šaldytuve, ir kambario temperatūroje saldainiai akivaizdžiai bąla… :( Ar būsiu kažką ne taip padarius?
Sveiki :) Su sviestu jau ne karta dariau, o va siandien noriu pabandyti su raw kokosu aliejumi :) Tik iskilo klausimas – ar visiskai sviesta pakeisti kokosu aliejumi ar tik kazkokia dali?
Čia jau turbūt priklauso nuo skonio. Abu variantai galimi, tad tiesiog pasibandyk ir žiūrėk kas labiau patinka.
na, taip. Kiek man zinoma kokosu alieju daug sunkesnis uz kakavos sviesta, nes ten virs 90 proc. sociuju riebalu
dėl pastabos Nr.2: kuo kokosų aliejus gerenis už kakavos sviestą?
Gal tuomet čia kiekvienam skirtingai. Man asmeniškai raw kakavos sviesto užvalgius šokolade – sunkumas užeina, ir jaučiasi kad tas sviestas man ne itin tinka. Bet kokoso aliejaus/sviesto tai galiu gabalą suvalgyt (pvz, raw šokolado pavidale) – ir jokio sunkumo nesijaučia.
Ir prisidėkime prie pasaulio švaros, pirkdami sirupą iš Argentinos ar whatever, už ekologiją :)
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti