Receptai

Gyvo maisto receptai su iliustracijomis ir instrukcijomis. Gyvi pyragai, sausainiai, sriubos.

Gyvas maistas – ananase marinuotos morkos su anakardžių riešutų kremu

27

Lie2010
Oranžinės spalvos gardumėlis - morkos marinuotos ananase ir apelsinų sultyse. Hm... skanumėlis! Jums reikės 2-3 puodukų tarkuotų morkų 0.5 puoduko susmulkinto ananaso 0.5 puoduko razinų 0.5 puoduko ananasų arba apelsinų sulčių šaukšto citrinų sulčių (nebūtina) cinamono, vanilės Gaminimas Visus ingredientus sumaišykite ir šį marinatą mažiausiai valandai. Praeinant pro šalį patartina karts nuo karto viską pamaišyti, kad skonis pasiskirstytų tolygiai. Gautą ... Skaityti toliau
2010-07-27Augustas
Gardūs džiovinti migdolų sausainiai
2010-07-27Augustas
Gardūs džiovinti migdolų sausainiai

23

Lie2010
Šitie sausainiai buvo mūsų mėgstamiausi kai gyvenome Indijoje. Jie patiko visiems, kuriuos vaišinom. Tiesą pasakius, jų pervalgėm, ir kurį laiką nebegalėjom vartoti migdolų riešutų, nes organizmai jiems buvo įjungę gynybos sistemą. Taigi, valgykit saikingai. Ruoškite šiuos sausainius kartą per kelias savaites. Gamybos procesui reikės maisto džiovintuvo. Mes naudojome savo gamybos ... Skaityti toliau
2010-07-23Augustas
Užmerkti migdolai
2010-07-23Augustas
Užmerkti migdolai

21

Lie2010
Pasigaminti riešutų pieną yra labai paprasta. O gerti tokį pieną yra daug sveikiau nei greitai augančiam veršiukui skirtą karvės pieną. Ko reikės 1 puoduko migdolų riešutų 4-5 datulių (galima ir be jų) Gaminimas Užmerkite riešutus 8-12 valandų (patogiausia nakčiai). Per šį laiką riešutuose aktyvuosis enzimai ir taps lengviau virškinami. Išmirkę riešutai padidės beveik 2 kartus. ... Skaityti toliau
2010-07-21Augustas
Moliūgo sriuba su lęšiais (dahl)
2010-07-21Augustas
Moliūgo sriuba su lęšiais (dahl)

18

Lie2010
Kai pirmą kartą pasigaminome šią sriubą - sunku buvo patikėti, jog ji nevirta :) Beje, tuo metu vis dar valgydavome virtus ankštinius augalus, todėl šis receptas su lęšiais (galima ir be jų). Sriubos sudėtis 500 gr šviežio moliūgo vanduo šiek tiek alyvų aliejaus 2-jų apelsinų sultys avokadas (smulkiai) tarkuotos morkos (smulkiai) tarkuoti burokai dvi smulkiai pjaustytos saliero lazdelės kopūstas - ... Skaityti toliau
2010-07-18Augustas
Vaisių salotos su anakardžių riešutų kremu
2010-07-18Augustas
Vaisių salotos su anakardžių riešutų kremu

15

Lie2010
Šitas kremas yra mūsų topas. Būna laikotarpių, kai jį gaminamės kelis kartus per savaitę. Kaip sakoma, kartą paragavus neįmanoma sustoti. Praktiškai jis toks užkrečiantis, kad nebesinorės net grįžti prie pieno produktų ;) Kremo sudėtis Puodukas anakardžių riešutų (cashew nut) 3-4 datulės 1/3 - 1/2 puoduko vandens Gaminimas Super paprasta. Riešutus ir datules užmerkite į vandenį. Po ... Skaityti toliau
2010-07-15Augustas