Sveikam žmogaus organizmui yra svarbu išlaikyti neutralų rūgštingumo-šarmiškumo balansą, kuris yra įvertinamas pH reikšme. Techniškai, pH - tai yra vandenilio jonų koncentracija. pH įvertinimo intervalas yra nuo 0 iki 14, kur maži skaičiai reiškia didelį rūgštingumą, o dideli - šarmiškumą. Kuo pH reikšmė yra arčiau "7" (septynių), t.y. neutralumo, tuo organizmas yra ... Skaityti toliau
Būk Sveikas
02
Spa2010
Ko gi reikėtų norint suvirškinti gabaliuką kepto viščiuko? Toks viščiukas savyje jau nebeturi enzimų (fermentų), kurie padėtų jį apdoroti. Jei ši mėsa buvo suvalgyta labai greitai, praktiškai nepagelbės ir seilėse esantys enzimai. Paukščiukas tupės skrandyje kaip švino plyta. Organizmas yra priverstas gaminti stiprias rūgštis, tam, kad galėtų bent šiek tiek ... Skaityti toliau
09
Rgs2010
Nedaugelis iš mūsų išmanome ir suvokiame kaip veikia mūsų organizmai, tačiau yra kai kurios detalės, apie kurias išgirdus galime labiau suprasti ir pajusti kaip dirba mūsų fizinis kūnas ir kaip jis palaiko gyvybę. Antioksidantai ir laisvieji radikalai kaip tik ir galėtų būti ta informacija, kuri jums galbūt bus įdomi.
Trumpai iš ... Skaityti toliau