Garstyčia mums žinoma kaip pagardas, o jos aliejaus panaudojimas – ne toks populiarus. Tačiau yra gerai žinoma, kad Indijoje šis augalas buvo naudojamas šimtmečius tiek mityboje, tiek terapiniais tikslais. Lietuvoje ilgą laiką geltoni garstyčios žiedai puošė pievas, kol vėliau augalas buvo sukultūrintas. Galbūt dėl nežinojimo ilgą laiką aliejus iš garstyčios sėklos nebuvo spaudžiamas. Kaip iten bebūtų, šiandien toks aliejus jau išgaunamas ir to pasekoje turime terapinę priemonę, kurią galime naudoti liaudies medicinos tikslais. Garstyčių aliejaus savybės Pagrindinė aliejaus savybė – kaitinantis poveikis. Patariama peršalus trinti pėdas, krūtinės ląstą, nugarą – tai lengvina atsikosėjimą. Aliejus skatina kraujo cirkuliaciją, todėl tinka žmonėms, kurie kenčia šalančias galūnes. Kitos savybės: lengvina reumato, strėnų skausmus skatina prakaitavimą, lengvina atsikosėjimą iš organizmo šalina toksinus ir šlakus skatina plaukų augimą stiprina dantenas, apsaugoti dantis nuo bakterijų Svarbu!!! Dėl garstyčios sėkloje esančios eruko rūgšties, aliejų naudokite tik išoriškai! 2012-07-21 / Būk Sveikas / Žymės: aliejus, garstyčios Apie autorių Augustas Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau. Jums taip pat gali patikti Kanapių aliejus Kokoso aliejus Kedro aliejus – vaistas nuo visų ligų Masažinis aliejus nuo strijų (Weleda) Acure Organics regeneruojantis šampūnas (argano aliejus) Acure Organics kondicionierius (marokietiško argano aliejus) Komentarai Komentarų nėra. atšaukti atsakymą Rašyti atsakymą El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Vardas * El. pašto adresas * Tinklapis Komentuoti Siųsti komentarą Gauti pranešimus el. paštu? ne, apie naujus komentarus pranešimų nenoriu taip, bet tik atsakymus į mano komentarą taip, apie visus naujus komentarus šiame straipsnyje iš karto kartą per valandą kartą per dieną kartą per savaitę Δ Naujesnis įrašas Ankstesnis įrašas
Garstyčia mums žinoma kaip pagardas, o jos aliejaus panaudojimas – ne toks populiarus. Tačiau yra gerai žinoma, kad Indijoje šis augalas buvo naudojamas šimtmečius tiek mityboje, tiek terapiniais tikslais. Lietuvoje ilgą laiką geltoni garstyčios žiedai puošė pievas, kol vėliau augalas buvo sukultūrintas. Galbūt dėl nežinojimo ilgą laiką aliejus iš garstyčios sėklos nebuvo spaudžiamas. Kaip iten bebūtų, šiandien toks aliejus jau išgaunamas ir to pasekoje turime terapinę priemonę, kurią galime naudoti liaudies medicinos tikslais.
Pagrindinė aliejaus savybė – kaitinantis poveikis. Patariama peršalus trinti pėdas, krūtinės ląstą, nugarą – tai lengvina atsikosėjimą. Aliejus skatina kraujo cirkuliaciją, todėl tinka žmonėms, kurie kenčia šalančias galūnes.
Kitos savybės:
Dėl garstyčios sėkloje esančios eruko rūgšties, aliejų naudokite tik išoriškai!
Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau.
Komentarų nėra.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ