Labai įdomus staripsnis, kadangi geriu jau ne pirmą kartą ALFALFA , visa žiemą nejaučiu to nepakeliamo žiemos nuovargio,(darbas sėdimas) jaučiuosi labai neblogai ir tai mane džiugina, dar tikiu, kad to holesterolio nepadidės,nes vis svyruoja ant ribos. Maitinuosi galvodama ką dedu į burną:):) Bet tik kelia truputį nerimą,kad tirština kraują. Kaip žiūrėti į tai? Ačiū
Sveiki. Neseniai pradėjau daigintis liucerną. Čia rašo, kad „daigus patartina naudoti saikingai, nes galima pažeisti raudonus kraujo kūnelius.“… O kažin, kiek tas saikingai? :)
Aciu uz atsakyma :) Na, man irgi atrodo, kad sudygus ji – tai zalumynas/darzove/augalas, be jau tikrai ne sekla.
Man klausimas iskilo todel, kad lieka ta luobele , o ji valgoma kartu su daigeliu
Sveiki. Daiginu liucerna nuolat ir naudoju pakankamai daznai, bet dabar man izkilo klausimas. Sudaiginta liucerna, tai vis dar sekla ar jau augalas? Klausiu nes kuri laika stengiuosi teisingai derinti visa zalia maista. Kadangi daiginta liucerna megstu deti daug kur, todel bijau, kad jei tai vis dar laikoma sekla, kai kur ji visiskai netiks. Kokia jusu nuomone, o gal kas esate kur rade kokios info apie tai prie kokios produktu grupes priskiriamos daigintos seklos. (Pastaba. kalbu ne apie daigus, kurie savaime supranatama jau augalas) Is anksto dekoju uz Jusu nuomone.
Labai įdomus staripsnis, kadangi geriu jau ne pirmą kartą ALFALFA , visa žiemą nejaučiu to nepakeliamo žiemos nuovargio,(darbas sėdimas) jaučiuosi labai neblogai ir tai mane džiugina, dar tikiu, kad to holesterolio nepadidės,nes vis svyruoja ant ribos. Maitinuosi galvodama ką dedu į burną:):) Bet tik kelia truputį nerimą,kad tirština kraują. Kaip žiūrėti į tai? Ačiū
Sveiki. Neseniai pradėjau daigintis liucerną. Čia rašo, kad „daigus patartina naudoti saikingai, nes galima pažeisti raudonus kraujo kūnelius.“… O kažin, kiek tas saikingai? :)
Aciu uz atsakyma :) Na, man irgi atrodo, kad sudygus ji – tai zalumynas/darzove/augalas, be jau tikrai ne sekla.
Man klausimas iskilo todel, kad lieka ta luobele , o ji valgoma kartu su daigeliu
na, ta luobelė – tai mano manymu tėra tik pluoštas (fiber), o pati sėklos esmė jau seniai transformavusi į augalą.
Na nesu profesionalė, bet sakyčiau kad sėkla…Aš ją daigintą irgi labai mėgstu:)
Sveiki. Daiginu liucerna nuolat ir naudoju pakankamai daznai, bet dabar man izkilo klausimas. Sudaiginta liucerna, tai vis dar sekla ar jau augalas? Klausiu nes kuri laika stengiuosi teisingai derinti visa zalia maista. Kadangi daiginta liucerna megstu deti daug kur, todel bijau, kad jei tai vis dar laikoma sekla, kai kur ji visiskai netiks. Kokia jusu nuomone, o gal kas esate kur rade kokios info apie tai prie kokios produktu grupes priskiriamos daigintos seklos. (Pastaba. kalbu ne apie daigus, kurie savaime supranatama jau augalas) Is anksto dekoju uz Jusu nuomone.
na, aš tai sakyčiau kad tai jau daržovė (žalumynas), o ne sėkla, nes iš tos sėklos jau nieko nebelikę.
Sakykite o kada rinkti liucerna kol dar neprazydo ar kai prazydes? Pasisodinau ir nezinau ka daryti.
Man Alfalfa tabletės (JAV) puikiai padeda nuo skrandžio negalavimų esant sunkiam virškinimui.
Tai išties daugiau maistinis augalas, nei vaistinis.
Kaip suprantu, liucerna didina kraujo krešėjimą, ar ji tinka gerti, jei ir taip didelis kraujo krešjimas
Labai įdomus straipnis, Augustai, ačiū. Daigelius valgiau, reikės užauginti augalus ir lapams.