Iš vidurio rytų kilusi humus užtepėlė yra mėgiama daugelio. Paprastai humus gaminamas iš virtų avinžirnių (chickpeas), tačiau žaliavalgiai išrado ir termiškai neapdorotą šio gardumyno receptą. Jį prieš kelias dienas išbandėme ir mes. Tiesą pasakius, gavosi toks skanus raw humus, kad viską sukirtome net pirštus apsilaižydami. Taigi, humus paštetui paruošti mums reikės: 1 puoduko daigintų avinžirnių (plačiau apie ankštinių daiginimą skaitykite čia) 1/5 – 1/4 puoduko alyvuogių aliejaus 4 didelių šaukštų tahini kremo (pagaminamas iš sezamo sėklų) citrinos sulčių 1/2 šaukštelio kmynų miltelių pavidale 1/2 šaukštelio kalendros miltelių petražolė druska Visus produktus sumaišome su maisto smulkintuvu (angliškai food processor). Jei tokio neturite – eksperimentuokite su maišytuvu (turbūt rankinis bus patogiau, nebent turite galingą Vitamix kombainą). Iš esmės turbūt galima būtų visą tą masę pertrinti ir per mėsmalę arba malančią sulčiaspaudę. Na, bandykite kažkaip gamintis – nes skonis to tikrai vertas. Pamenu, paragavus pirmojo šaukšto, man priminė varškės sūrio skonį. Kitu kąsniu man priminė fermentuotą gyvą riešutų sūrį. Gera Gyventi 2010-12-14 / Receptai / Žymės: avinžirniai, tahini, užtepėlės Apie autorių Augustas Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio“, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau. Jums taip pat gali patikti Baltas žaliavalgiškas šokoladas Kopūstų salotos Žalias citrininis „cheesecake“ tortas Suši su saulėgrąžų užtepėle ir daržovėmis Morkos ananaso marinate Fantastiški bananų ledai – šou #4 Komentarai (12) gab – 2015-01-23 - 13:01: atsakyti Nu… nezinau kur ji deti. Labai bjaurus isejo, deja… bet turbut del to, ka yra praleistas vienas zingsnelis: amerikietiskam bloge radau, kad sudaigintus avinzirnius reikia siek tiek palaikyti uzvirintame ir pravesusiame vandenyje, kitaip humusas bus neskanus… stai toks ir isejo – nevalgomas :/ neisivaizduoju kokiu budu jums isejo skanus… Aras – 2015-01-27 - 12:49: atsakyti Man virti avinzirniai daug skaniau, dariau zaliavalgiska humusa visai nepatiko. Gab nenusimink isvirk juos ir bus viskas ok. Aras1 – 2015-01-27 - 12:51: atsakyti Man virti avinzirniai daug skaniau, dariau zaliavalgiska humusa visai nepatiko. Gab nenusimink isvirk juos ir bus viskas ok. Gabija – 2015-01-06 - 16:42: atsakyti Tikrai ne kmynų, o kumino… Tai 2 VISIŠKAI skirtingi prieskoniai ir deja deja – lietuviai kažkodėl juos painioja… O skonis jų VISIŠKAI skiriasi, kad ir pusbroliai jie ar kokie nors giminės ;) Už receptą ačiū – pirmą kartą padaiginau avinžirnius, tikrai išbandysiu jų humusą, nes iki šiol gaminau tik iš virtų :) Aš – 2015-01-06 - 16:40: atsakyti Tikrai ne kmynų, o kumino… Tai 2 VISIŠKAI skirtingi prieskoniai ir deja deja – lietuviai kažkodėl juos painioja… O skonis jų VISIŠKAI skiriasi, kad ir pusbroliai jie ar kokie nors giminės ;) Už receptą ačiū – pirmą kartą padaiginau avinžirnius, tikrai išbandysiu jų humusą, nes iki šiol gaminau tik iš virtų :) daimanta – 2014-06-19 - 23:23: atsakyti As labai noreciau pabandyti zaliavalge pabuti Modesta – 2014-06-20 - 09:02: atsakyti pradėkite nuo čia http://www.gyvasmaistelis.lt/mokymai-kursai/113-pokyciu-stovykla Modesta – 2014-06-17 - 11:46: atsakyti O humusas valgomas su kuo? Vienas ar jį reikia teptis? Aras – 2012-04-03 - 20:34: atsakyti Hai, manau prieskoniuose, siekiant nenutolti nuo originalaus superinio arabų humus skonio, reikia vietoje „1/2 šaukštelio kmynų miltelių pavidale“ naudoti maltą kuminą (Cumin) prieskonį. Tokio prieskonio jau galima rasti didelėse maximos parduotuvėse.O tahino reikia labai atsargiai pagal skonį dėti, nes jis turi specifinio kartumo(aš dedu gerokai mažiau). Skanaus visiems. Klaustukas – 2011-09-09 - 11:34: atsakyti o taip, :) ačiū labai gina – 2011-09-09 - 09:33: atsakyti Tahini daromas is sezamo seklu ir aliejaus,seklas sumalti i miltelius ir uzpilti aliejaus. Lora – 2010-12-16 - 17:09: atsakyti Jus saunuoliai! Sekam Jusu receptus ir isbandom. Humusas labai skanus. Sekmes Jums! Klaustukas – 2011-09-02 - 14:07: atsakyti O kaip tą tahini pasigaminti? Ačiū už informaciją. Labai mėgstu jūsų puslapį. Augustas - GeraGyventi.lt – 2011-09-02 - 14:17: atsakyti Patys negaminame, tad nežinom ir metodo. Mes jį perkame. Rita B – 2013-03-02 - 11:26: atsakyti cia yra receptas: http://thehealthyeatingsite.com/how-to-make-raw-tahini/ atšaukti atsakymą Rašyti atsakymą El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Vardas * El. pašto adresas * Tinklapis Komentuoti Siųsti komentarą Gauti pranešimus el. paštu? ne, apie naujus komentarus pranešimų nenoriu taip, bet tik atsakymus į mano komentarą taip, apie visus naujus komentarus šiame straipsnyje iš karto kartą per valandą kartą per dieną kartą per savaitę Naujesnis įrašas Ankstesnis įrašas
Iš vidurio rytų kilusi humus užtepėlė yra mėgiama daugelio. Paprastai humus gaminamas iš virtų avinžirnių (chickpeas), tačiau žaliavalgiai išrado ir termiškai neapdorotą šio gardumyno receptą.
Jį prieš kelias dienas išbandėme ir mes. Tiesą pasakius, gavosi toks skanus raw humus, kad viską sukirtome net pirštus apsilaižydami.
Taigi, humus paštetui paruošti mums reikės:
Visus produktus sumaišome su maisto smulkintuvu (angliškai food processor). Jei tokio neturite – eksperimentuokite su maišytuvu (turbūt rankinis bus patogiau, nebent turite galingą Vitamix kombainą). Iš esmės turbūt galima būtų visą tą masę pertrinti ir per mėsmalę arba malančią sulčiaspaudę. Na, bandykite kažkaip gamintis – nes skonis to tikrai vertas.
Pamenu, paragavus pirmojo šaukšto, man priminė varškės sūrio skonį. Kitu kąsniu man priminė fermentuotą gyvą riešutų sūrį.
Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio“, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau.
Nu… nezinau kur ji deti. Labai bjaurus isejo, deja… bet turbut del to, ka yra praleistas vienas zingsnelis: amerikietiskam bloge radau, kad sudaigintus avinzirnius reikia siek tiek palaikyti uzvirintame ir pravesusiame vandenyje, kitaip humusas bus neskanus… stai toks ir isejo – nevalgomas :/ neisivaizduoju kokiu budu jums isejo skanus…
Man virti avinzirniai daug skaniau, dariau zaliavalgiska humusa visai nepatiko. Gab nenusimink isvirk juos ir bus viskas ok.
Tikrai ne kmynų, o kumino… Tai 2 VISIŠKAI skirtingi prieskoniai ir deja deja – lietuviai kažkodėl juos painioja… O skonis jų VISIŠKAI skiriasi, kad ir pusbroliai jie ar kokie nors giminės ;) Už receptą ačiū – pirmą kartą padaiginau avinžirnius, tikrai išbandysiu jų humusą, nes iki šiol gaminau tik iš virtų :)
As labai noreciau pabandyti zaliavalge pabuti
pradėkite nuo čia http://www.gyvasmaistelis.lt/mokymai-kursai/113-pokyciu-stovykla
O humusas valgomas su kuo? Vienas ar jį reikia teptis?
Hai, manau prieskoniuose, siekiant nenutolti nuo originalaus superinio arabų humus skonio, reikia vietoje „1/2 šaukštelio kmynų miltelių pavidale“ naudoti maltą kuminą (Cumin) prieskonį. Tokio prieskonio jau galima rasti didelėse maximos parduotuvėse.O tahino reikia labai atsargiai pagal skonį dėti, nes jis turi specifinio kartumo(aš dedu gerokai mažiau). Skanaus visiems.
o taip, :) ačiū labai
Tahini daromas is sezamo seklu ir aliejaus,seklas sumalti i miltelius ir uzpilti aliejaus.
Jus saunuoliai! Sekam Jusu receptus ir isbandom. Humusas labai skanus. Sekmes Jums!
O kaip tą tahini pasigaminti? Ačiū už informaciją. Labai mėgstu jūsų puslapį.
Patys negaminame, tad nežinom ir metodo. Mes jį perkame.
cia yra receptas: http://thehealthyeatingsite.com/how-to-make-raw-tahini/
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti