Pateikiame žinomos žaliųjų kokteilių propaguotojos Viktorijos Butenko patarimų sąrašėlį, kuris padės iš šių kokteilių išgauti maksimalią naudą:
♥ Pirmas dalykas, kurį nuveikite ryte - tai žaliojo kokteilio paruošimas. Pasigaminkite jo tiek, kiek dažniausiai išgeriate per dieną: vieną ar du litrus. Pusryčiams įsipilkite tiek kokteilio, kad pamalonintumėte savo rytą, o kas liko ... Skaityti toliau
Žymė: žali kokteiliai
19
Lie2012
Nuo 2012 m. birželio 1 dienos Kauno senamiestyje, Vilniaus g. 9 atidarytas pirmasis Kaune Žalių kokteilių baras.
Ar jums teko būti vietoje, kur kokteilis suplakamas nesilaikant jokių taisyklių ir tradicijų, o specialiai jums?
Čia taisyklių niekada nebūna, o suplaktas kokteilis bus vienintelis toks ir skirtas tiktai jums! Nori būti išskirtinis ir pasijusti ... Skaityti toliau
2012-07-19Augustas
13
Kov2012
Artėja pavasaris. Į paviršių išlys daug super-maistingų augalų. Pats laikas eiti į pievas ir miškus! Sergei Boutenko savo filmukuose pristato net 23 laukinėje gamtoje sutinkamus augalus. Filmuota JAV, tačiau daugumą šių laukinių augalų yra tikrai randami ir Lietuvos gamtoje. Puslapio apačioje rasite nuorodas į Lietuvos laukinių augalų kalendorių bei Sergejaus informacines ... Skaityti toliau
2012-03-13Augustas
11
Lie2011
Pradžia: 2011 m. liepos 16 d. šeštadienį nuo 11:00
Pabaiga: 2011 m. liepos 17 d. sekmadienį 18:00
Savaitgalis skirtas norintiems atgauti puikią išvaizdą, susigrąžinti jaunatvišką energiją ir optimizmą, pradėti maitintis žaliu/gyvu maistu.
Išmoksite gaminti žaliavalgiškus gardžius patiekalus lengvai ir paprastai kartu su Elena Bazija - sveikatos mokyklos "Gyvenimo skonis" įkurėja ir nutriciologe, knygos "Maisto ekologija 21 ... Skaityti toliau
2011-07-11Augustas
29
Rgs2010
Keletas idėjų, kodėl žalių kokteilių reguliarius vartojimas yra naudingas:
♥ Žali kokteiliai yra ypatingai maistingi. Kokteilių maišymas santykiu 60% (organinių) vaisių ir 40% (organinių) žalialapių daržovių (laukinių žolių) yra optimalus vartojimui.
♥ Žali kokteiliai yra lengvai virškinami. Gerai išsuktame/išmaišytame kokteilyje žalių lapų ir vaisių ląstelės yra pakankamai gerai suskaidytos, ir tai suteikia ... Skaityti toliau
2010-09-29Augustas
16
Lie2010
Bene visi žaliavalgiai pripažįsta, jog žalialapės daržovės yra vienas iš svarbiausių ir maistingiausių mitybos elementų. Žinoma, valgyti žalius lapus tiesiog įmetant į burną ir kramsnojant daugumai yra nemalonu ir neskanu. Gyvo maisto propaguotoja Viktorija Butenko [rus. Виктория Бутенко, angl. Victoria Boutenko] po ilgų tyrinėjimų ir bandymų, "išrado" žalius kokteilius.
Tokį kokteilį pasigaminti ... Skaityti toliau
2010-07-16Augustas
15
Lie2010
Maišytuvas (angl. blender) - vienas iš svarbiausių instrumentų ruošiant gyvo maisto patiekalus - jo pagalba darome kokteilius, kremus, užtepėles, riešutų pieną, gyvas sriubas. Žinoma, galima apsieiti ir be šio prietaiso, tačiau patiekalų įvairovė bus ribota.
Maišytuvų rūšys
Rankinis maišytuvas (angliškai hand blender arba stick blender) - tai pailgas maišiklis, kuris laikomas už ... Skaityti toliau
2010-07-15Augustas