Lapiniai (dekoratyviniai) kopūstai, angliškai kale, yra viena iš maistingiausių žaliųjų daržovių, kurią galima užauginti darže. Ji puikiai tinka ne tik žaliesiems kokteiliams, bet ir raw čipsams pagaminti.
Kale čipsų receptu su mumis pasidalino Indrė.
Čipsų gamyba
Naudosime šviežią lapinį kopūstą bei padažą, kuris suteiks savitą skonį čipsams.
Padažui naudosime šiuos ingredientus:
- mirkytus anakardžio riešutus
- žemės riešutus
- citrinos sultis
- Ume slyvų padažą (Clearspring)
- Kajeno pipirų
- Aitrios/saldžios paprikos miltukų pavidale
- šiek tiek svogūno ir česnako
- druskos ir pipirų
- maistines mieles milteliuose (nutritional yeast)
Visus komponentus sumalkite su blenderiu. Turėtumėte gauti grietinėlės-sūrio skonio padažą
Paruošimas ir džiovinimas
Padažu apipilame smulkintus-plėšytus kale kopūstus ir viską gerai išmaišome. Gautą produktą išdėkite ant džiovintuvo padėklų ir per naktį džiovinkite 40ºC temperatūroje.
Rezultatas
Pasak Indrės „skonis 100 kartų geresnis už visokius bulvių traškučius ar keptas duonas :)”
Ar susigundėte pabandyti ir jūs?
Jei receptą paįvairinsite savo kūryba – pasidalinkite šiomis idėjomis komentaruose.
Galiu pasidalinti tai ka nuspirkome ir skaniai suvalgeme. Vadinosi Avieciu Maca.Sudetis: Kale,avietes,kakavos sviestas,palmiu kokoso cukrus,maca( kas tai nezinau).Bet tikrai buvo, saldziai skanu.
Tai kaip su tom mielėm : galima jas valgyti ar nea. FB man parašė kad geriau ju nevalgyti.