Daug riešutų, bet užtat labai gardu :)
Pagrindas
- 1 puodukas graikinių riešutų
- 7-10 datulių
- keli šaukštai migdolų (arba jau miltelių pavidale)
- žiupsnelis druskos
Riešutus su datulėmis sutrinkite virtuvės kombaine, arba letaeigėje sulčiaspaudėje. Jei tokios įrangos neturite – bandykite naudoti blenderį. Svarbu kad gautųsi šiokia tokia masė, kurią spausdami išdedame į torto formą arba jos imitaciją. Pagrindas gali gautis gan trapus, tačiau torto sukūrimui tai nemaišo. Jei nemėgstate graikinių riešutų – naudokite pekano (pecan nuts) ar kitokius riešutus.
Mes torto formos neturėjome, todėl naudojome stačiakampę formelę pasigamintą iš parduotuvinių ledų dėžutės.
Citrininis kremas
- 1 puodukas anakardžių riešutų
- apie 3 žalių citrinų sulčių (angliškai „lime”), galima naudoti ir paprastas citrinas (turbūt užtektų pusantros-dviejų)
- 1/3 puoduko medaus arba agavų sirupo
- 1/3 kokoso aliejaus
Anakardžius 1-2 valandą pamirkome. Tada visus ingredientus sumalame su blenderiu iki vienalytės kremo pavidalo masės. Masė gausis ganėtinai standi. Ją išdrebiame ant torto pagrindo formos viduje.
Gautą saldumyną 2 valandas palaikykite šaldymo kameroje, ir tuomet perdėkite į šaldytuvą. Skanaus!
Tik ka pagaminau, viskas skanu, kiek ragavau. Taciau noriu paklausti, kodel kremo aukstis gavosi beveik kaip pagrindo, ne toks, kaip nuotraukoje?
Galbūt naudojai mažesnio perimetro indą torui, nei mes? Tad pagrindas turėjo mažiau erdvės išsiplėsti į šalis.
Labai viskas ok!!!
Super torčiukas :) labai skanus buvo:) gaminsiu ir gaminsiu dabar :)
Ačiū :)
Aciu uz atsakyma, taip ir maniau, bet pasitikslinau, dabar butinai reikes isbandyti
Puikus receptas, pyragas išėjo nuostabus! Žaliąsias citrinas ėmiau 2. Tačiau tamsus sluoksnis išėjo tokio pat storumo kaip ir baltas sluoksnis. Darau išvadą, kad baltam sluoksniui reikia gaminti 2 nurodytus kiekius.
Sveiki, o 1/3 kokoso aliejaus tai cia kiek bus? apie 100ml?
Matuo 1/3 to pačio puoduko, kurį naudojai medui/sirupui ir riešutams. Jei puodukas 250 ml, tai 1/3 bus apie 80-80 ml.
Ar teisingai supratau, anakardžius reikia mirkyti, bet vandens nereikia pilti i pačią masę?
Ne nereikia, nes šiuo atveju turėtų užtekti citrinų sulčių skysčio ir medaus.
Gavosi lbai geras pagrindas ir isties puiki konsistencija. Tik apsilauziau su laimais. TAIP RUGSTU!!! Turiu itarima tas puoduko matmuo paklaidino. PUODUKAS – tai 237 ml ar ne vissi. is anksto dekinga uz ats!
Na, puoduką turim omeny standartišką, iš kurio arbata šiais laikais geriama. Turbūt bus apie 250 ml. O tu keturis laimus ar citrinas dėjai? Patys bandėm 4 laimus tai buvo turbūt jau ant ribos. Ačiū už komentarą, gal sumažinsim tuomet receptą laimų skaičių kad kiti nepersistengtų.
Aciu uz ats.! Speju, kad laimai pasitaike didesni ir su daugiau sulciu. Mirksta dar vienas puodukas anakardziu – bandysiu atskiesti skoni dar viena porcija anakardziu ir medaus. Manau, reiketu is pradziu i plaktuva nesupilti visu sulciu.