Šiandien gaminsime tradicinius spagečius su kečupu! Tik šį kartą nieko nevirsime. Ruošime žaliavalgišką alternatyvą.
Spagečių imitacija
Cukiniją supjaustome į pailgus makaronus. Tai geriausia atlikti su specialiais prietaisais, kaip kad, pavyzdžiui, šituo nuotraukoje matomu daržovių vijikliu (vegetable twister) pagamintu Betty Bossi firmelės. Juo teko neseniai naudotis. Išmokus šiuo žaislu manevruoti – tai tampa gan įdomiu plastmasės gabalu.
Kečiupo imitacija
Termiškai neapdorotą pomidorų padažą pagaminkime į blenderį sumetę šiuos ingredientus:
- 3 pomidorus
- 1 raudonąją papriką (jei nelabai gerai virškinama – nulupkite jos odelę)
- 5 saulėje džiovintų pomidorų puseles
- 4 datules
- skiltelę česnako
- druskos
- kitų prieskonių pagal norus
Pasikvieskime keletą benamių ir kartu su jais sušveiskime šį šviežaus skonio gardumyną.
Gera Gyventi!
sveiki, o gal galit pasakyt kur ta „plastmases gabala” galima isigyti? :)
Labai skaniai gavosi !!!! is tos pomidoru tyres dar zadu daryti ir sriuba , desiu sviezio baziliko , cili , bus labai skani gyva sriuba :))) dar bandysiu agurka itarkuoti:)
perskaičiau visu receptus, visu įrašus jūsų, TAIP ĮDOMU! Idėkit daugiau receptų :) kad ir paprasčiausių, veganiškų. labai tikrai įdomu būtų
Na, skaniai atrodo;-) Gal galėtumėte kada parasyti, kokius patiekalus labiausiai mėgstate, kuriuos ypatingai mėgote, bet dabar nebėra būtinybės ir noro. Man labai įdomu;-)
Renata, tiesą pasakius pastaruoju metu daug gurmaniškų patiekalų negaminame, nes suvokėme, kad paprastai maitintis ir lengviau ir laiko prasme efektyviau. Dažnai valgome tiesiog vaisius, ar susimaišome salotas iš turimų daržovių. Na, kartais pasigaminame, pavyzdžiui, migdolinių riešutų pieną, ar kokį kitą skanėstą, tačiau labai retai.
Anksčiau labai mėgome anakardžių riešutų kremą,ypač sumaltas su kakavos pupelėmis būdavo tikras gardumėlis. Jį pildavome ant vaisių salotų. O dar anksčiau dažnai džiovindavomės migdolinius sausainius, tačiau vėliau pastebėjom, kad per daug tų migdolų vartojom, ir kūnas reagavo alergiškai.