Susipažinkite su lotosu
Tai kažkas panašaus į vandens leliją.
Nuotraukose matosi prūdas, kuriame gyvena lotoso augalai. Taip pat vaizdelis iš kiek arčiau.
Malaizijoje (ir turbūt kitos pietryčių Azijos šalyse) retkarčiais galima rasti pardavinėjamas lotoso sėklas. Skonis kaip sėklų :) Nieko baisiai įpatinga, tačiau išbandyti visai įdomu.
Tuo tarpu daržovių parduotuvėse arba turguose galima rasti ir labai savotiškai atrodančią lotoso šaknį. Ji gan kieta, kaip kokia bulvė. Dar kietesnė. Žalią valgyti be šansų, negardu. Bandėm ilgai virti, bet sunkiai minkštėja. Tikras kantrybės išbandymas. Ta šaknis, turbūt, kaip burokas, idealiausiai ir greičiausiai išvirtų greitpuodyje…
O ką jūs manote apie lotosą? :)
Kol kas nepažįstame :)
Lotoso šaknį jau išbandėme. Pora valandų mirkiau, po to viriau apie vieną valandą ant silpnos ugnies. Labai skanu salotose, šiek tiek primena riešuto skonį ir žalios bulvės struktūrą, bet pavadinciau labiau neutraliu ingredientu, nei išsiskiriančiu specifiniu kvapu ar skoniu, todel galima šiek tiek pagardinti apšlakščius soja ar mėgiamu padažu, ar aliejumi (pvz.: sezamo) Skanu, sveika, neįprasta ir dar sako sureguliuoja virškinimą:)