Tai tiesiog sėkmingas delikatesas! Pirštus laižėm dar net nepradėjus normaliai pietauti ir mėgautis įdarytaisiais pipirais. Taigi, trumpai drūtai, kaip gi tuos pipirus galite pasigaminti patys.
Įdaras
- pusė stiklinės kelias valandas mirkytų saulėgrąžų
- raudonas ar kitos spalvos pipiras (mes jį lupame, nes odelė sunkiau virškinama)
- pusė cukinijos
- smulkiai pjaustytas agurkas
- smulkiai supjaustyti krapai ir bazilikas
- citrinos sultys
- Himalajų druska
Pirmus tris ingredientus sumaišykite maišytuvu iki košės pavidalo. Į gautą marmalą sumeskite likusius įdaro ingredientus. Jei dievinate česnaką – jis turėtų puikiausiai tikti į košę.
Pipirų įdarymas
Mes naudojome mažus šviesius pipiriukus (žr. nuotraukoje), nes juos mums tinka valgyti ir su odele. Jei tokių nerasite, naudokite įprastinius pipirus. Jei jų žalia odelė jums virškinasi normaliai – tai tuomet gyvenimas yra puikus :)
Taigi, išvalykite pipirus nuo sėklų. Patogiausia bus valgyti jei perpjausite per pusę išilgai ir įdaro masę įkomponuosite į puseles. Papuošti galite žalumynais ir tarkuotais žaliais burokais. Paįvairinimui galite užpilti ir kokio nors šaltai spausto aliejaus. Valgykite su salotomis – bus gardu :)
Juk tai nuostabus patiekalas!
atrodo irgi!
Skamba puikiai!