Oranžinės spalvos gardumėlis – morkos marinuotos ananase ir apelsinų sultyse. Hm… skanumėlis!
Jums reikės
- 2-3 puodukų tarkuotų morkų
- 0.5 puoduko susmulkinto ananaso
- 0.5 puoduko razinų
- 0.5 puoduko ananasų arba apelsinų sulčių
- šaukšto citrinų sulčių (nebūtina)
- cinamono, vanilės
Gaminimas
Visus ingredientus sumaišykite ir šį marinatą mažiausiai valandai. Praeinant pro šalį patartina karts nuo karto viską pamaišyti, kad skonis pasiskirstytų tolygiai.
Gautą marinatą galite patiekti kartu su ananaso griežinėliais arba bananais. Viską būtinai apipilkite nepakartojamu anakardžių riešutų kremu.
Skanaus!
Nepykit,bet ,manau, maistas turi buti estetiskas. Tos tualetines plyteles, tas plastmasinis maiselis salia ir t.t.. Ir kur visa kita „sveika”ideologija – is plastmasinio maiselio traukiami bananai(bananu ledu gamyboje)dedama i plastmasini smulkintuva ir t.t.. O ko verta vien pica zaliavalgiu… geriau metus grauzciau dziovintus obuolius, ar , dar geriau,suvalgyciau atskirai visus vertingus ingredientus , nei valgysiu toki „vemala”.Mano manymu trinta mase tinka daugiausiai uztepelems.Nesakau, kad nera sudominusiu receptu , bet dauguma- paprasciausi shakar makar ir tiek,o estetikos – deja …
Negaliu nepasidalinti receptu :)
Migdolų pieno ir anakardžių ledai:
Reikės: 3 puodelių migdolų pieno (jam pagaminti reikės: 1 puodelio 8 valandas vandenyje mirkytų migdolų ir 3 puodelių vandens), 2 puodelių mirkytų anakardžių, 2, 3 valgomųjų šaukštų medaus, trupučio kakavos miltelių, natūralios vanilės ankšties, žiupsnelio druskos, 2,5 valgomųjų šaukštų sojų lecitino (nebūtinai).
Riešutų pieno gaminimas. Riešutus sudėkime į smulkintuvą, įpilkime vandens ir viską sutrinkime, kol nebeliks stambių gabalėlių (turėtų būti rūpių miltų stambumo). Jei smulkintuvas nėra galingas, smulkinti galima dalimis. Gautą masę išsunkime sukrėtę į marlės ar drobės gabalą: viena ranka suimkime kampus, o kita palengva spausdami braukime nuo viršaus žemyn, kol pro medžiagą išsisunks visas skystis, o tirščiai liks beveik sausi. Šių neišmeskime – sumaišius juos su datulių pasta bei džiovintais vaisiais, galima pasigaminti saldainių, o pridėjus morkų išspaudų bei maltų linų sėmenų, orkaitėje išsidžiovinti krekerių. Jei norisi stipresnio skonio, košti reikėtų palaukus 15-20 minučių.
Ledų gaminimas. Migdolų pieną supilkime į smulkintuvą, sudėkime mirkytus anakardžius ir susmulkinkime (masė turėtų būti kremo tirštumo). Vanilės ankštį perpjaukime per pusę, peiliu išgremžkime sėklytes, sudėkime jas į smulkintuvą (iš likusios ankšties galima išsivirti arbatos, pasigaminti vanilinio cukraus ir t.t.), tada – medų, kakavą, sojų lecitiną, įberkime druskos ir viską gerai sumaišykime. Gautą masę supilkime į dėžutę ir valandai įdėkime į šaldymo kamerą. Kai ledai šiek tiek sutirštės, galima pridėti įvairių „inkliuzų”: uogų, šokolado gabalėlių, medaus ir t.t ., pamaišyti šaukštu ir dar dvi-tris valandas palaikyti kameroje. Prieš patiekdami ledus pagardinkime trintais vaisiais, uogomis, riešutais