Pasigaminti riešutų pieną yra labai paprasta. O gerti tokį pieną yra daug sveikiau nei greitai augančiam veršiukui skirtą karvės pieną.
Ko reikės
- 1 puoduko migdolų riešutų
- 4-5 datulių (galima ir be jų)
Gaminimas
Užmerkite riešutus 8-12 valandų (patogiausia nakčiai). Per šį laiką riešutuose aktyvuosis enzimai ir taps lengviau virškinami. Išmirkę riešutai padidės beveik 2 kartus. Jei norite, kad pienas būtų baltas baltas, galite nulupti riešuto odeles. Tai padaryti lengviausia juos 5 sekundėms įmerkus į verdantį vandenį (žinoma, taip prarasite ir dalį riešutų gyvybingumo). Kai esate pasiruošę – įpilkite vandens ir su maišytuvu gerai viską sutrinkite. Vandens galite pilti 2-3 kartus daugiau nei riešutų (kaip kam patinka). Jei prieš maišydami įmesite kelias datules – pienas bus šiek tiek saldesnis. Jas, beje, irgi galite užmerkti pusvalandžiui – bus minkštesnės.
Toliau belieka viską perkošti per sietelį arba sūrio gaminimui naudojamą marlę. Pienas gatavas. Riešutų minkštimą galima panaudoti sausainių ar kitų patiekalų gamybai.
Ar galima pasigaminti didesnį kiekį tokio pieno ir pvz. laikyti šaldytuve? jei taip, tai kiek laiko?
Šviežiai pasigamintas riešutų pienas labai ilgai nelaiko. Gal geriau ilgiau nei 2-3 dienų jo nelaikyti. Jei pasidaryti daugiau, tai maximum dviem dienoms, o paskui vėl šviežiai gamintis
Almond Pienas tirai labai skanus ir vertingas.Tiems kurie negali gerti paparasto pieno tai iseitis.,Nes turi Vitamini A,C<D,IRON,E,Magnezium ir mazai kolorigas.Labai recomendoju ir tinka su Granola pusryciams.
Išbandžiau. Kadangi dariau santykiu 1:1, gavosi riebokas pienas. Vyrui nepatiko, o man skanu. Manau, labai tiktų su granola pusryčiams.