Daug riešutų, bet užtat labai gardu :)
Pagrindas
1 puodukas graikinių riešutų
7-10 datulių
keli šaukštai migdolų (arba jau miltelių pavidale)
žiupsnelis druskos
Riešutus su datulėmis sutrinkite virtuvės kombaine, arba letaeigėje sulčiaspaudėje. Jei tokios įrangos neturite - bandykite naudoti blenderį. Svarbu kad gautųsi šiokia tokia masė, kurią spausdami išdedame į torto formą arba jos imitaciją. Pagrindas ... Skaityti toliau
Žymė: saldumynas
17
Bir2012
Ingredientai
280-300 g. morkų (2 didesnė arba 3 vidutinės)
200 g. sumaltų migdolų (galima susimalti patiems panaudojus blenderį arba kavamalę, arba, jei yra galimybė, sumaltame pavidale nusipirkti parduotuvėje)
150 g. datulių (apie 20 vnt.) - jei nemėgstate saldaus saldumo - imkite apie 10-15 vnt.
60-70 ml vandens (mažiau nei pusė stiklinės)
1/3 stiklinės razinų
šaukštelis cinamono
1/4 ... Skaityti toliau
2012-06-17Augustas
10
Bir2012
Lukuma (dar žinomas kaip zapote, sapote bei mamey) - tai tropinis vaisius pagrinde augantis kai kuriose Pietų Amerikos šalyse: Peru, Čilėje, Ekvadore. Inkų imperijos laikais šis vaisius buvo ypatingai vertinamas. Galbūt dėl šios priežasties jį kartais vadina "inkų auksu".
Žaliavalgiai lukumą perka miltelių pavidale ir dažnai naudoja kaip maistingą saldiklį. Jį aptiksite ... Skaityti toliau
2012-06-10Augustas
07
Bir2012
Neseniai gaminome juodąjį žaliavalgišką šokoladą, na o šį kartą išbandykime balto šokolado žaliavalgišką alternatyvą.
Ingredientai
50 gramų termiškai neapdoroto kakavos sviesto (raw cacao butter)
50 gramų sumaltų anakardžių riešutų (sumalti galite kavamale, arba mikseriu)
2 šaukštai lukumos miltelių (lucuma - tai supermaistu laikomas vaisius, augantis tropinėse Pietų Amerikos šalyse)
2-3 šaukštai agavų sirupo (agave syrup) arba kito saldiklio. Mes ... Skaityti toliau
2012-06-07Augustas
20
Kov2012
Gyvą termiškai neapdorotą šokoladą galima pasigaminti derinant įvairius komponentus. Šiandienos receptas yra labai paprastas. Tiesa, gal ingredientai nėra taip plačiai pardavinėjami Lietuvoje, tačiau visus juos, norui esant, galima susipirkti ir iš internetinių parduotuvių užsienyje.
Ingredientai
100 gramų termiškai neapdoroto kakavos sviesto (raw cacao butter)
30 gramų raw kakavos miltelių
4 šaukštų agavų sirupo (agave syrup) arba ... Skaityti toliau
2012-03-20Augustas
29
Spa2010
Niam niam... Šito deserto skonį dar dabar jaučiame burnoje :) Žiauriai priminė obuolių pyrago skonį.
Pagrindas
per naktį mirkyti migdolų riešutai
datulės (galite irgi pamerkti 30-iai minučių)
Viską tiesiog sutrinkite. Mes pirmiausia riešutus trynėm su malančia sulčiaspaude, o paskui į juos įmaišę datules - dar kelis kartus gautą tešlą permalėm per sulčiaspaudę. Jei tokio ... Skaityti toliau
2010-10-29Augustas
20
Rgs2010
Va, prieš kelias dienas pasigaminome šį desertą. Teko kiek padirbėti, tačiau rezultatai džiuginantys.
Apytiksliai išmatavimai ir gamyba
Morkų minkštimas, kuris lieka išspaudus sultis (3-4 dalys)
Per naktį mirkyti migdolai (1 dalis)
Vieno jauno kokoso riešuto minkštimas, tiks ir kokoso drožlės, o galima ir be kokoso
10-12 datulių. Iš tikrųjų buvo kiek per saldu, tad naudokite ... Skaityti toliau
2010-09-20Augustas