Neseniai gaminome juodąjį žaliavalgišką šokoladą, na o šį kartą išbandykime balto šokolado žaliavalgišką alternatyvą.
Ingredientai
50 gramų termiškai neapdoroto kakavos sviesto (raw cacao butter)
50 gramų sumaltų anakardžių riešutų (sumalti galite kavamale, arba mikseriu)
2 šaukštai lukumos miltelių (lucuma - tai supermaistu laikomas vaisius, augantis tropinėse Pietų Amerikos šalyse)
2-3 šaukštai agavų sirupo (agave syrup) arba kito saldiklio. Mes ... Skaityti toliau
Gyvą termiškai neapdorotą šokoladą galima pasigaminti derinant įvairius komponentus. Šiandienos receptas yra labai paprastas. Tiesa, gal ingredientai nėra taip plačiai pardavinėjami Lietuvoje, tačiau visus juos, norui esant, galima susipirkti ir iš internetinių parduotuvių užsienyje.
Ingredientai
100 gramų termiškai neapdoroto kakavos sviesto (raw cacao butter)
30 gramų raw kakavos miltelių
4 šaukštų agavų sirupo (agave syrup) arba ... Skaityti toliau
Žalios kakavos pupelės (angliškai "cacao") - tai viena iš maistingiausių, o gal net maistingiausia, gamtos suteiktų gėrybių apie kurią žino žmogus. Patrauklaus šokoladinio skonio šiek tiek karčios cukraus neturinčios pupelės turi neįtikėtinai daug mūsų organizmui naudingų medžiagų. Štai keletas jų:
Galybė antioksidantų - daug daugiau nei bet kuriame kitame maiste. Beveik ... Skaityti toliau