Gyvas maistas (angliškai „raw food”, dar vadinama žaliu maistu, arba tiesiog žaliavalgyste) – tai termiškai neapdorotas maistas, kuris buvo ruošiamas ne aukštesnėje nei 42°C temperatūroje. Maistui ruošti taip pat gali būti naudojama sulčiaspaudė, blenderis, džiovintuvas (angl. „dehydrator”), šaldytuvas (pvz. ledams). Šiame tinklapyje kalbėsime tik apie augalinės kilmės gyvą maistą.
Labai gaivus torčiukas, kurį pagaminome sujungę du anksčiau jau publikuotus receptus.
Pagrindas
Pasiskoliname idėją iš morkų ir migdolų pyrago, tik gal šį kartą morkų naudokime kiek daugiau. Proporcijos maždaug tokios:
5 vidutinių morkų minkštimas likęs išspaudus sultis.
apie pusantros saujos migdolų. Juos užmerkiame nakčiai ir ryte prieš naudojant dar 30 sekundžių nuplikome verdančiu vandeniu ir ... Skaityti toliau