Šiandien gaminsime tradicinius spagečius su kečupu! Tik šį kartą nieko nevirsime. Ruošime žaliavalgišką alternatyvą. Spagečių imitacija Cukiniją supjaustome į pailgus makaronus. Tai geriausia atlikti su specialiais prietaisais, kaip kad, pavyzdžiui, šituo nuotraukoje matomu daržovių vijikliu (vegetable twister) pagamintu Betty Bossi firmelės. Juo teko neseniai naudotis. Išmokus šiuo žaislu manevruoti – tai tampa … Skaityti toliau
Labai gaivus torčiukas, kurį pagaminome sujungę du anksčiau jau publikuotus receptus. Pagrindas Pasiskoliname idėją iš morkų ir migdolų pyrago, tik gal šį kartą morkų naudokime kiek daugiau. Proporcijos maždaug tokios:
5 vidutinių morkų minkštimas likęs išspaudus sultis. apie pusantros saujos migdolų. Juos užmerkiame nakčiai ir ryte prieš naudojant dar 30 sekundžių nuplikome verdančiu vandeniu ir … Skaityti toliau
Niam niam… Šito deserto skonį dar dabar jaučiame burnoje :) Žiauriai priminė obuolių pyrago skonį. Pagrindas
per naktį mirkyti migdolų riešutai datulės (galite irgi pamerkti 30-iai minučių)
Viską tiesiog sutrinkite. Mes pirmiausia riešutus trynėm su malančia sulčiaspaude, o paskui į juos įmaišę datules – dar kelis kartus gautą tešlą permalėm per sulčiaspaudę. Jei tokio … Skaityti toliau
Dalinamės dar vienu sriubiniu eksperimentu. Paragavus pirmojo šaukšto prisiminėm lietuviškus barščius. Skonis tikrai panašus :) Komponentai
šviežiai spaustos moliūgo sultys šviežios dviejų gigantiškų morkų sultys smulkiai tarkuotas burokėlis tarkuotas ridikas tarkuotas agurkas tarkuota česnako skiltelė šiek tiek moliūgo minkštymo (kuris atliko nuo sulčių spaudimo) šiek tiek alyvų aliejaus himalajų druska
Belieka visus komponentus sumaišyti ir su pasigardžiavimu viską suryti!
Skanaus!
Kaip jau minėjom prieš keletą savaičių, rytoj, spalio 10 dieną daug žaliavalgių visame pasaulyje švęs naujai startuojančią kasmetinę Gyvo Maisto Dieną. Ta proga Vilniuje taip pat bus mažas nemokamas renginukas į kurį visi yra kviečiami. Vieta: „Ekobanga” patalpos, III-iame Gedimino g. 9 (prekybos centre) aukšte. Laikas: 2010 Spalio 10; … Skaityti toliau
Štai jums dar vienas labai gardus patiekalas – oranžinės spalvos pikantiško skonio sriubikė. Sriubos pagrindas
4-5 didelių morkų sultys 4 mini (10cm ilgio) geltonos cukinijos – arba didesnių cukinijų atitikmuo 1 raudona paprika (mes odelę nulupame, nes ją ne visi gerai virškina) 1 česnako skiltelė šiek tiek šviežio (ar nešviežio) čili pipiro žiupsnelis himalajų druskos šlakelis alyvuogių aliejaus taip … Skaityti toliau
Ko gi reikėtų norint suvirškinti gabaliuką kepto viščiuko? Toks viščiukas savyje jau nebeturi enzimų (fermentų), kurie padėtų jį apdoroti. Jei ši mėsa buvo suvalgyta labai greitai, praktiškai nepagelbės ir seilėse esantys enzimai. Paukščiukas tupės skrandyje kaip švino plyta. Organizmas yra priverstas gaminti stiprias rūgštis, tam, kad galėtų bent šiek tiek … Skaityti toliau
Keletas idėjų, kodėl žalių kokteilių reguliarius vartojimas yra naudingas:
♥ Žali kokteiliai yra ypatingai maistingi. Kokteilių maišymas santykiu 60% (organinių) vaisių ir 40% (organinių) žalialapių daržovių (laukinių žolių) yra optimalus vartojimui.
♥ Žali kokteiliai yra lengvai virškinami. Gerai išsuktame/išmaišytame kokteilyje žalių lapų ir vaisių ląstelės yra pakankamai gerai suskaidytos, ir tai suteikia … Skaityti toliau
Profesionali sulčiaspaudė – galėtų būti vienas iš jūsų gyvo maisto virtuvės prietaisų. Kartais būna vietoje vaisių ar daržovių kramtymo tiesiog norisi geros kokybės gyvų sulčių. Nerekomenduojame pirkti populiariai parduodamų sulčių pokeliuose ir buteliuose. Tai dažniausiai perdirbtas produktas ir jame gyvybes jau praktiškai nebelikę, nekalbant apie tai, jog gamyklinėse sultyse ko … Skaityti toliau
Va, prieš kelias dienas pasigaminome šį desertą. Teko kiek padirbėti, tačiau rezultatai džiuginantys. Apytiksliai išmatavimai ir gamyba
Morkų minkštimas, kuris lieka išspaudus sultis (3-4 dalys) Per naktį mirkyti migdolai (1 dalis) Vieno jauno kokoso riešuto minkštimas, tiks ir kokoso drožlės, o galima ir be kokoso 10-12 datulių. Iš tikrųjų buvo kiek per saldu, tad naudokite … Skaityti toliau
Tarptautinė žaliavalgių diena 2010 m. spalio 10-oji yra skelbiama Tarptautine Gyvo Maisto Diena. Ją neseniai sugalvojo entuziastai Vokietijoje ir ši žinia gan sėkmingai sklinda per visą pasaulį. Šios idėjos koordinatoriai savo tinklapyje www.WorldRawFoodDay.org kviečia tą dieną organizuoti susibūrimus, angliškai taip vadinamus „potluck”, savo mieste.
Be to, tą pačią dieną (2010-10-10) yra kviečiama … Skaityti toliau
Žalios kakavos pupelės (angliškai „cacao”) – tai viena iš maistingiausių, o gal net maistingiausia, gamtos suteiktų gėrybių apie kurią žino žmogus. Patrauklaus šokoladinio skonio šiek tiek karčios cukraus neturinčios pupelės turi neįtikėtinai daug mūsų organizmui naudingų medžiagų. Štai keletas jų:
Galybė antioksidantų – daug daugiau nei bet kuriame kitame maiste. Beveik … Skaityti toliau
Komentarų nėra.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ