90-95% žaliavalgiavome savo gyvenime 5 mėnesius 2010 metais kai gyvenome Malaizijoje ir Tailande. Tai šalys, kur be vaisių ir daržovių gausos – gyvo maisto tiesiog norisi dėl drėgno ir karšto klimato. Tų metų gale nukeliavom į Australiją, kur suvokėm jog mūsų gyvenimo tikslas yra gerai jaustis! O kad gyventume su … Skaityti toliau
DĖMESIO! V. Kulvinsko atvykimas buvo perkeltas iš rugpjūčio mėnesio į 2011 lapkričio 24-27 d. Išsamesnės informacijos apie renginius rasite organizatorių tinklapyje www.GyvasMaistelis.lt
Rugpjūčio antroje pusėje vyks du renginiai su V. Kulvinsku ir kitais žinomais žmonėmis žaliavalgių pasaulyje. Pirmiausia – tai ritritas-atsiskyrimas rugpjūčio 21-25, o po jo einantį savaitglį kviečiame dalyvauti V.Kulvinsko seminare Vilniuje. Apie abu … Skaityti toliau
Pradžia: 2011 m. liepos 16 d. šeštadienį nuo 11:00 Pabaiga: 2011 m. liepos 17 d. sekmadienį 18:00
Savaitgalis skirtas norintiems atgauti puikią išvaizdą, susigrąžinti jaunatvišką energiją ir optimizmą, pradėti maitintis žaliu/gyvu maistu.
Išmoksite gaminti žaliavalgiškus gardžius patiekalus lengvai ir paprastai kartu su Elena Bazija – sveikatos mokyklos „Gyvenimo skonis” įkurėja ir nutriciologe, knygos „Maisto ekologija 21 … Skaityti toliau
2011 m. birželio 18 d. Vilniuje lietuviai susitiko su žalių kokteilių „pioniere” Viktorija Boutenko. Susitikime dalyvavo tikrai didelė galybė lietuvių žaliavalgių ir tuo besidominčių. Atgarsiai internete Dalyvės asmeninis blog’as Victoria Boutenko seminaras apie žaliavalgystę (RAW)
LRytas.lt Termiškai neapdoroto maisto propaguotoja V.Butenko: „Žaliavalgiai E.coli nebijo!“
Žaliavalgių forumas Viktorija Boutenko Paskaita-susitikimas 2011.06.18 V. Boutenkos knygos lietuviškai Pasinaudojam proga ir pranešam, kad … Skaityti toliau
Daug ką darėme ir valgėme, bet vat lazanijos dar neturėjom. Pagrindas
Anakardžių riešutai (200-300 gramų) Cukinija (1 vnt.) Šampinjonai (7-8 vnt.). Galima naudoti ir baravykus, voveraites ar kazką panašaus. Avokadas (1 vnt.) Špinatai (gera sauja) Česnakas Krapai
Sluoksniai
Anakardžius 10-12 val. pamirkome (tai daugiausia laiko užimantis reikalas, bet verta :) Juos blenderiu sumaišome kartu su česnako galvute, šviežiu krapu ir trupučiu … Skaityti toliau
Tie, kas 2011 m. birželio 18 d. dalyvavo susitikime su Viktorija Boutenko, turbūt sužinojo nemažai įdomių faktų bei informacijos, ir, svarbiausia, įgavo įkvėpimo jaustis ir gyvenimą gyventi dar geriau!
Mėgstantys „įžymybes“, jau rezervuokite laiką 2011 m. rugpjūčio 23-27 dienomis, nes tuo metu į Lietuvą atvyksta JAV žaliavalgystės pradininku laikomas lietuvių kilmės … Skaityti toliau
Šią vasarą Lietuvos žaliavalgiai turi nemažai progų mėgautis susitikimais su žinomais pasaulyje gyvo maisto propoguotojais ir dalyvauti kituose įdomiuose renginiuose. Va, neseniai Vilniuje svečiavosi Viktorija Boutenko, o štai rugpjūčio mėnesį atvažiuos ir JAV žaliavalgystės pradininku laikomas lietuvių kilmės Viktoras Kulvinskas.
Be šių svečių liepos pradžioje žaliavalgystės megėjams yra organizuojama ir stovykla-ritritas (retreat).
Toliau perspausdiname informaciją … Skaityti toliau
Į Vilnių atvyksta žinoma žaliavalgė, gyvo maisto (raw food) aktyvi propaguotoja, bestseleriais tapusių knygų autorė Viktorija Boutenko.
Paskaita-susitikimas vyks Vilniuje 2011 m. birželio 18 d. šeštadienį, 10 val. adresu Vilniaus g. 39/6, Didžiojoje salėje, 4-ame aukšte.
Renginys rusų kalba su vertimu į anglų kalbą. Kaina: 50 Lt. Registracija el. paštu: gyvas.info@gmail.com Telefonas pasiteiravimui: 8-659-59919 Daugiau informacijos: http://www.gyvasmaistelis.lt/
Versta iš knygos Dr. John R Christopher „Herb Syllabus”
Aprašymas
Daugiamečiai žoliniai augalai, turintys trilapius lapus. Žiedynai yra 1-2 ilgio ir primena tipiškus dobilus. Žiedai maži, melsvi, sutelkti galviškose kekėse. Sunku atskirti nuo dobilo, kol nepražįsta.
Bitės dažnai auginamos šalia, siekiant užtikrinti apdulkinimą.
Net ir auginama šalia kitų vaistažolių ar augalų – išgyvena. Dvimetrinių šaknų … Skaityti toliau
Mes pastaruoju metu pamėgom gamintis greitas salotas pasinaudojus maisto smulkintuvu (food processor). Kadangi turėjom nemažai kopūsto, tai jį ir naudojom.
Gaminkime kopūsto salotas susmulkindami šiuos ingredientus:
krūva kopūsto lapų (mes naudojome raudonuosius ir baltuosius) brokolis pomidoras obuolys gabaliukas cukinijos citrinos sultys porą šaukštų medus alyvuogių arba linų sėmenų aliejus druska
Viską greitai sumaišome maisto smulkintuvu arba naudokite peilį ir tarką. Mes … Skaityti toliau
Iš vidurio rytų kilusi humus užtepėlė yra mėgiama daugelio. Paprastai humus gaminamas iš virtų avinžirnių (chickpeas), tačiau žaliavalgiai išrado ir termiškai neapdorotą šio gardumyno receptą.
Jį prieš kelias dienas išbandėme ir mes. Tiesą pasakius, gavosi toks skanus raw humus, kad viską sukirtome net pirštus apsilaižydami.
Taigi, humus paštetui paruošti mums reikės:
1 puoduko … Skaityti toliau
Būna žmonių, kuriems reikalingi receptai net ir žaliavalgiškoms salotoms, tad šis įrašas būtent jiems :)
Neseniai mėgavomės skaniomis salotomis, kurias pagamino viena draugų draugė čia Australijoje (kur dabar svečiuojamės).
Ji jas pavadino burokų salotomis. Pagaminimas labai paprastas ir ingredientai tradiciniai.
Taigi, salotas maišysime iš šių komponentų:
burokai morkos obuoliai Blakinė kalendra (angliškai cilantro arba coriander) alyvuogių aliejus citrinos sultys
Viską … Skaityti toliau
Komentarų nėra.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ