Vitaminas B9 dalyvauja naujų ląstelių ir raudonųjų kraujo kūnelių gamyboje, baltymų sintezėje, užtikrina tinkamą augimą ir vystymąsi.
Per parą suaugęs žmogus turi gauti apie 400 mcg vitamino B9.
Šio vitamino daugiausiai grūduose, ankštiniuose, sėklose ir žaliose lapinėse daržovėse.
Avinžirniai – 557 Lęšiai – 479 Pupelės – 386 Saulėgrąžos – 227 Žalios lapinės daržovės – 100-200 Linai – 87 Rugiai – 60 Avižos – 56
Pagal www.nutritiondata.com
Komentarų nėra.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ
Komentarai
Komentarų nėra.