Fosforas svarbus užtikrinant kaulų stiprumą, energijos apykaitą; jis taip pat dalyvauja daugelyje kitų biocheminių procesų.
Per parą suaugęs žmogus turi gauti apie 800mg fosforo.
Šio mineralo daugiausiai grūduose, ankštiniuose ir sėklose.
Moliūgų sėklos – 1174 Sojos – 704 Saulėgrąžos – 660 Linai – 642 Sezamai – 629 Avižos – 523 Lęšiai – 451 Pupelės – 445 Žemės riešutai – 376 Rugiai – 374 Grikiai – 347 Žali žirneliai – 108 Razinos – 101 Dilgėlės – 75 Juodieji serbentai – 59
Pagal www.nutritiondata.com; Gulsel M. Kavalali. Urtica: therapeutic and nutritional aspects of stinging nettles. CRC Press, 2003
Komentarų nėra.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ
Komentarai
Komentarų nėra.