Pateikiame žinomos žaliųjų kokteilių propaguotojos Viktorijos Butenko patarimų sąrašėlį, kuris padės iš šių kokteilių išgauti maksimalią naudą:
♥ Pirmas dalykas, kurį nuveikite ryte – tai žaliojo kokteilio paruošimas. Pasigaminkite jo tiek, kiek dažniausiai išgeriate per dieną: vieną ar du litrus. Pusryčiams įsipilkite tiek kokteilio, kad pamalonintumėte savo rytą, o kas liko įdėkite į šaldytuvą arba laikykite kitoje šaltoje vietoje. Jį galėsite gerti dienos bėgyje.
♥ Žaliąjį kokteilį gurkšnokite lėtai ir maišydami jį su seilėmis.
♥ Į savo kokteilį dėkite tik žaliąsias daržoves, vaisius ir vandenį. Daugelis kitų ingredientų lėtina žaliojo kokteilio pasisavinimą jūsų virškinamajame trakte bei gali sukelti dirginimą ir dujų kaupimąsi.
♥ Kokteilį gerkite vieną, o ne su maistu. Jūsų tikslas yra iš šio gėrimo gauti didžiausią įmanomą maistinę naudą.
♥ Į kokteilį nedėkite krakmolingų daržovių, tokių kaip morkų, burokų, cukinijos, kalafijoro, kopūsto, moliūgo ir kt. Šios daržovės prastai susišneka su vaisiais, todėl organizme gali susikaupti dujų.
♥ Nepridėkite į kokteilį per daug ingredientų, kaip kad 9 skirtingus vaisius ir tuziną skirtingų žalumynų. Nepersistenkite – taip maksimizuosite maistinę naudą bei neapkrausite savo virškinimo sistemos.
♥ Išmokite pasigaminti labai skanų žaliąjį kokteilį, kad visuomet lauktumėte naujo. Jei jūsų gėrimas bus neskanus, galiausiai nuo jo atsiribosite vis daugiau ir daugiau. Svarbu, kad jums patiktų skonis ir keltų teigiamas emocijas.
♥ Visada keiskite žalumynus, kuriuos dedate į savo kokteilius. Beveik visos žaliosios daržovės turi mažus kiekius alkaloidų. Nedideli alkaloidų kiekiai jums nepakenks, netgi atvirkščiai – sustiprins imuninę sistemą. Tačiau jei vartosite lapinius kopūstus arba špinatus, arba bet kokią kitą žaliąją daržovę daug savaičių iš eilės, jos nepakeisdami, galiausiai to paties tipo alkaloidai gali pradėti kauptis jūsų organizme bei sukelti nereikalingų apsinuodijimo simptomų. Atkreipkite dėmesį, kad ruošiant žaliuosius kokteilius vaisių keisti nereikia. Dažniausiai naudojami vaisiai turi labai mažai arba iš vis neturi alkaloidų ir negali sukelti tokių nuodingų reakcijų kaip žalumynai.
♥ Jei tik yra galimybių, stenkitės vartoti ekologišką produkciją ir laukinius žalumynus.
parengta pagal greensmoothiesblog.com
Eksperimentuoju su žolėmis…garšvomis, kiaulpienėmis, žliūgėmis…bet ką daryti, kai mažai panaudojus trintuvą „Nutri Bullet” , atsilaisvino šiek tiek peiliukai ir po sumalimo pribėga skysčių net ten, kur neturėtų pribėgti, vis bijau , kad tuoj perdeginsiu …trintuvas pirktas internetu…tiesiog griežiu dantimis…gal kas susidūrėte su šia problema?? Būsiu dėkinga už bet kokį patarimą..
Susisiekite su jūsų trintuvo gamintoju ar atstovu ir tarkitės dėl aparato remonto.
kokiais kiekiais ir kaip dažnai dienos bėgyje galima gerti žalius kokteilius?
sveiki as esu diabetikas.Noreciau paklausti kokie kokteiliai tiktu pagal mano liga
Ar nieko tokio, jei as kokteili papildau iv. seklytem: saulegrazu, linu semenu, sezamo, moliugo,chia?
O ar nebūtų per daug jei kokteilš papildyčiau 1 ar 2 a. šaukšteliais maltais į miltus migdolais?
Gal nebus per daug. Tiesiog pasibandyk kaip jausies, ar nebus per sunku. Nors gal geriau būtų į kokteilį dėti tik lengviau virškinamus elementus, t.y. daržoves ir vaisius.
Sakykit, ar nieko tokio jei aš kokteilį papildysiu arbatiniu šaukšteliu maltų kanapių sėklų?
Tai yra net labai gerai! Juk kanapės labai maistingos.
Sveiki,susidomejau sitais kokteiliukais ir norejau pasiteirauti,kokius kokteiliukus darotes dazniausiai? Kuris suteikia daugiausiai naudos?;) aciu
Laba diena.Daraus ir naudoju kokteilius.Noriu paklaust,kodel reik pilt dar vandeni?Juk praskiedi visus vitaminus.Kelis kartus piliau puse stiklines,dabar tik darau vaisis ir zole.Aisku as tik Olandijoj daraus apelsinu sult-spinatai,greif sul-petraz,avietes-bazilikas,meta.
Vanduo pilamas kad lengviau būtų viską sumalti. O jei pilat sultis ir to skysčio užtenka – tai vandens ir nereikia.
Gal galite pasidalint receptukais ka dedat i kokteili?
aš žaliuosius kokteilius ruošiu su kokiom 3 laukinėm žolėm, dar dedu špinatų,ir(ar) grąžgarstės, vyšnių lapų, juodųjų serbentų lapų, skoniui pagerinti pakaitom mėtos,čiobrelių, melisos ir kokių 2-3 vaisių rušių. Pasaldinu šaukšteliu medaus. Ar gaminti tiokio ar panašaus sąstato kokteilį yra „per daug” ? Labai lauksiu atsakymo mano nurodytu e-adresu. Ačiū
Turbūt „per daug”. Galbūt geriau būtų per dieną dėti 1-2 žalius ir 1-2 vaisius. Ir kas dieną žalią dalį keisti. Tad 10 pavadinimų ne per vieną dieną išgerti, o per kokią savaitę.
Labai ačiū už atsakymą! Būtinai paįvairinsiu žalialapes daržoves savo kokteiliuose :)
Sveiki :)
I savo rytinį (o kartais ir į vakarinį) kokteilį visada dedu 2-3 lapus lapinio kopūsto (kale), nes jis yra labai maistingas. Kadangi jis yra gana kietas ir dedant į salotas jį reikėtų sutrinti, tai sublendinimo variantas man visai tinka! Jūsų puslapyje – https://www.geragyventi.lt/2012/09/lapinio-kopusto-kale-cipsai/ – taip pat rašoma, kad šį kopūstą galima dėti į kokteilius.
Tai kaip dabar suprasti, tinka jis ar netinka kartu su vaisiais? Gal tiesiog reikėtų jo dėti į kokteilius rečiau, o ne kiekvieną rytą kaip darau aš?
Jo, kale tinka su vaisiais kuo puikiausiai. O kiekvieną dieną tos pačios žalialapės daržovės kokteiliams varoti nėra gerai. Būtina rotacija. Vieną dieną kale, antrą dieną – špinatai, trečią – pienės ir pan.
Nesupykite, bet gal galite man paaiskinti kokia kalba darzoves susisneka su vaisiais? :)))
Pasak V.Boutenkos analizės – žalialapės daržovės neturėtų būti priskiriamos prie visų kitų ‘daržovių’ kategorijos, ir jos puikiai dera su vaisiais.