Neseniai gaminome juodąjį žaliavalgišką šokoladą, na o šį kartą išbandykime balto šokolado žaliavalgišką alternatyvą.
Ingredientai
- 50 gramų termiškai neapdoroto kakavos sviesto (raw cacao butter)
- 50 gramų sumaltų anakardžių riešutų (sumalti galite kavamale, arba mikseriu)
- 2 šaukštai lukumos miltelių (lucuma – tai supermaistu laikomas vaisius, augantis tropinėse Pietų Amerikos šalyse)
- 2-3 šaukštai agavų sirupo (agave syrup) arba kito saldiklio. Mes naudojome ryžių sirupą.
- šiek tiek himalajų arba jūros druskos
- jei turite – vanilės
Balto šokolado gaminimas
Pirma užduotis – ištirpinti kakavos sviestą. Tam naudokite maisto džiovintuvą, arba tiesiog įmerkite dubenėlį su sviestų į labai šiltą vandenį. Į sviestą supilame saldiklį ir viską gerai išmaišome. Suberiame likusius ingredientus: sumaltus anakardžius, lukumą, druską ir vanilę. Toliau viską maišome. Jei trūksta saldumo – pasaldinkite.
Gautą masę supilkite į silikonines, ar panašaus lankstumo, formeles, tam kad paskui būtų lengviau iš jų išimti. Taip pat galima naudoti keksiukams (muffins) skirtas silikonines formeles, į jas šokoladą įpilant plonu sluoksniu.
Skanaus! ;)
Sveiki, bandziau daryti si baltaji sokolada (tik be anakardziu, gryna), visa kita dejau kaip nurodyta. Taciau ryte isemus is saldytuvo pastebejau, kad visa priedu mase (lucuma, vanile, agavu sirupas) susisluoksniaves apacioje, o kakavos sviestas sustinges sau, t.y. nera vienalytes mases. Nors atrodo, kad pries pildama i forma tikrai gerai ismaisiau. Kazin kodel taip galejo nutikti? Is anksto dekui uz atsakyma.
Atrodo, kad nusėdo tai kas buvo sunkesnis. Gal bandyk kitą kartą dėti iš karto į šaldiklį, kad kuo greičiau sustingtų ir nespėtų sunkesnės medžiagos nusėsti į apačią.
O galima daryti be lucuma ar ja kazkuo pakeisti?
Na taip, gali ir nedėti Lucumos.
o koks skonis gaunasi? :)