Neseniai gaminome juodąjį žaliavalgišką šokoladą, na o šį kartą išbandykime balto šokolado žaliavalgišką alternatyvą. Ingredientai 50 gramų termiškai neapdoroto kakavos sviesto (raw cacao butter) 50 gramų sumaltų anakardžių riešutų (sumalti galite kavamale, arba mikseriu) 2 šaukštai lukumos miltelių (lucuma – tai supermaistu laikomas vaisius, augantis tropinėse Pietų Amerikos šalyse) 2-3 šaukštai agavų sirupo (agave syrup) arba kito saldiklio. Mes naudojome ryžių sirupą. šiek tiek himalajų arba jūros druskos jei turite – vanilės Balto šokolado gaminimas Pirma užduotis – ištirpinti kakavos sviestą. Tam naudokite maisto džiovintuvą, arba tiesiog įmerkite dubenėlį su sviestų į labai šiltą vandenį. Į sviestą supilame saldiklį ir viską gerai išmaišome. Suberiame likusius ingredientus: sumaltus anakardžius, lukumą, druską ir vanilę. Toliau viską maišome. Jei trūksta saldumo – pasaldinkite. Gautą masę supilkite į silikonines, ar panašaus lankstumo, formeles, tam kad paskui būtų lengviau iš jų išimti. Taip pat galima naudoti keksiukams (muffins) skirtas silikonines formeles, į jas šokoladą įpilant plonu sluoksniu. Skanaus! ;) 2012-06-07 / Receptai / Žymės: Anakardžių riešutai, kakava, saldumynas, šokoladas Apie autorių Augustas Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau. Jums taip pat gali patikti Juodas RAW šokoladas Žaliavalgiškas avinžirnių humus Padžiovintas morkų-migdolų pyragėlis „Pac-Man” Kakavos pupelės Žaliavalgiška pica I Žalias citrininis „cheesecake” tortas Komentarai (3) jurate – 2015-04-20 - 07:54: atsakyti Sveiki, bandziau daryti si baltaji sokolada (tik be anakardziu, gryna), visa kita dejau kaip nurodyta. Taciau ryte isemus is saldytuvo pastebejau, kad visa priedu mase (lucuma, vanile, agavu sirupas) susisluoksniaves apacioje, o kakavos sviestas sustinges sau, t.y. nera vienalytes mases. Nors atrodo, kad pries pildama i forma tikrai gerai ismaisiau. Kazin kodel taip galejo nutikti? Is anksto dekui uz atsakyma. Augustas - GeraGyventi.lt – 2015-04-20 - 21:41: atsakyti Atrodo, kad nusėdo tai kas buvo sunkesnis. Gal bandyk kitą kartą dėti iš karto į šaldiklį, kad kuo greičiau sustingtų ir nespėtų sunkesnės medžiagos nusėsti į apačią. Greta – 2013-06-10 - 13:23: atsakyti O galima daryti be lucuma ar ja kazkuo pakeisti? Augustas - GeraGyventi.lt – 2013-06-10 - 13:31: atsakyti Na taip, gali ir nedėti Lucumos. Rita B – 2013-03-02 - 11:24: atsakyti o koks skonis gaunasi? :) atšaukti atsakymą Rašyti atsakymą El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Vardas * El. pašto adresas * Tinklapis Komentuoti Siųsti komentarą Gauti pranešimus el. paštu? ne, apie naujus komentarus pranešimų nenoriu taip, bet tik atsakymus į mano komentarą taip, apie visus naujus komentarus šiame straipsnyje iš karto kartą per valandą kartą per dieną kartą per savaitę Δ Naujesnis įrašas Ankstesnis įrašas
Neseniai gaminome juodąjį žaliavalgišką šokoladą, na o šį kartą išbandykime balto šokolado žaliavalgišką alternatyvą.
Pirma užduotis – ištirpinti kakavos sviestą. Tam naudokite maisto džiovintuvą, arba tiesiog įmerkite dubenėlį su sviestų į labai šiltą vandenį. Į sviestą supilame saldiklį ir viską gerai išmaišome. Suberiame likusius ingredientus: sumaltus anakardžius, lukumą, druską ir vanilę. Toliau viską maišome. Jei trūksta saldumo – pasaldinkite.
Gautą masę supilkite į silikonines, ar panašaus lankstumo, formeles, tam kad paskui būtų lengviau iš jų išimti. Taip pat galima naudoti keksiukams (muffins) skirtas silikonines formeles, į jas šokoladą įpilant plonu sluoksniu.
Skanaus! ;)
Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau.
Sveiki, bandziau daryti si baltaji sokolada (tik be anakardziu, gryna), visa kita dejau kaip nurodyta. Taciau ryte isemus is saldytuvo pastebejau, kad visa priedu mase (lucuma, vanile, agavu sirupas) susisluoksniaves apacioje, o kakavos sviestas sustinges sau, t.y. nera vienalytes mases. Nors atrodo, kad pries pildama i forma tikrai gerai ismaisiau. Kazin kodel taip galejo nutikti? Is anksto dekui uz atsakyma.
Atrodo, kad nusėdo tai kas buvo sunkesnis. Gal bandyk kitą kartą dėti iš karto į šaldiklį, kad kuo greičiau sustingtų ir nespėtų sunkesnės medžiagos nusėsti į apačią.
O galima daryti be lucuma ar ja kazkuo pakeisti?
Na taip, gali ir nedėti Lucumos.
o koks skonis gaunasi? :)
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ