Daug ką darėme ir valgėme, bet vat lazanijos dar neturėjom.
Pagrindas
- Anakardžių riešutai (200-300 gramų)
- Cukinija (1 vnt.)
- Šampinjonai (7-8 vnt.). Galima naudoti ir baravykus, voveraites ar kazką panašaus.
- Avokadas (1 vnt.)
- Špinatai (gera sauja)
- Česnakas
- Krapai
Sluoksniai
- Anakardžius 10-12 val. pamirkome (tai daugiausia laiko užimantis reikalas, bet verta :) Juos blenderiu sumaišome kartu su česnako galvute, šviežiu krapu ir trupučiu himalajų druskos. Gautoji tiršta vientisa masė ir bus pirmasis lazanijos sluoksnis. Dar tai vadinama „anakardžių sūriu”.
- Klojame peiliu ar skutekliu plonai supjaustytą cukiniją.
- Išklojame supjaustytus špinatus.
- Ant špinatų beriame supjaustytus grybus.
- Ant viršaus vėl klojame cukiniją.
Padažas
- Pomidorai (3-4 vidutinio dydžio)
- Džiovinti pomidorai
- Trys šaukštai alyvuogių aliejaus
- Česnako galvutė
- Truputis baziliko (geriausia šviežio)
- Truputis juodujų pipirų ir himalajų druskos
Visus komponentus sumaišome su blenderiu iki vientisos masės, kurią pilame ant lazanijos viršaus. Džiovinti pomidorai gali būti kietoki, tad juos galima valandai pamerkti į vandenį. Taip pat turėtų tikti ir džiovinti pomidorai aliejuje.
O kur dedasi avokadas?I padaza ar i pagrinda?
Mutaborai,zaliavalgiams viduriu nepaleidzia niekad:)
Deja Egle paleidzia. Nereiketu apgaudineti zmoniu.
atrodo kaip pritriesta,,,slykstu….bet gal ir skanu …nzn …vaizdas labai jau nepatrauklus
Turbūt turėjote galvoje česnako skiltelę, o ne galvutę? :)
Bandysiu šiandien vakarienei su džiovintomis ir mirkytomis voveraitėmis…