Niam niam… Šito deserto skonį dar dabar jaučiame burnoje :) Žiauriai priminė obuolių pyrago skonį.
Pagrindas
- per naktį mirkyti migdolų riešutai
- datulės (galite irgi pamerkti 30-iai minučių)
Viską tiesiog sutrinkite. Mes pirmiausia riešutus trynėm su malančia sulčiaspaude, o paskui į juos įmaišę datules – dar kelis kartus gautą tešlą permalėm per sulčiaspaudę. Jei tokio aparato neturite, naudokite maišytuvą. Jei norėtumėt kiek traškumo – riešutus smulkinkite stambiau (su mechaniniu smulkintuvu, arba labai trumpai naudojant maišytuvą nedideliu greičiu).
Beje, nuo migdolų odelę mes nulupome, nes pastebėjom, kad be jos šie riešutai draugiškesni skrandžiui ;) Riešutus 20 sekundžių pamerkėm į verdantį vandenį – taip odelė nusiskabo super greitai.
Kremas
- porą bananų
- stambiai tarkuotas obuolys
- cinamonas
Bananus sutrynkite šakute ir į gautą košę sumeskite likusius ingredientus.
Obuolinę pasaką papuošėm mirkytomis razinomis ir goji (dygliuotojo ožekšnio) uogomis. Pasistenkite labai storo pagrindo nedaryti – pyragas bus gardžiau sutriuškinamas.
Aciu, Jurgita. Pabandysiu gaminti :)
Aciu Jums labai uz receptus. Visi desertai nerealus :) valgau ir negaliu atsivalgyti. Kad nepabostu, kas keleta dienu gaminu vis kitoki deserta.
Beje, labai pasigendu receptu su kruopomis. Labai megstu grikius, rudus ryzius. Gal turite keleta receptu kaip zaliai juos pagaminti :) is anskto dekoju
hm, ačiū už pasiūlymą :) reikės ką nors pagalvot :)
Labas, Augustai! Raimondai – man labai patinka salotos su grikiais – isbrinkinti grikiai, gerai prinokusi avokada, pomidoras ir ivairiausi prieskoniai, pagal pageidavima (raudonelis, bazilikas, krapai, pipirai, druska, kajanas, t.t.) :) Kartais siek tiek citrinos sulciu ispaudziu ar alyvuogiu aliejaus ipilu (P.S. Grikiu virti nereikia, ir nustebau pabandziusi, jog net karstu vandeniu termose uzpilti nereikia! Tiesiog uzpili antra tiek drungno vandens ant grikiu ir stebi kaip per kelias valandas jie isbrinksta, tampa kaip virti! :)) Puikumelis!
Man irgi labai patinka zalias maistas.Gyvenu Telsiuose ir koki 50 proc.ji naudoju.Kartais nusivaziuoju,o katais vien zaliai maitinuosi.Kai rasau jau 4 diena.
Kaip šaunu! Negaliu atsidžiaugti, kad dalinatės savo žaliavalgiška patirtimi! :-) Gyvendama JAV, šia mityba labai susidomėjau ir taikiau praktiškai bent 80%, tačiau grįžus i Lietuvą, buvo be galo sunku tai išlaikyti, tad nuleidau rankas. Net pavadinimas raw foods dar neturėjo limpančio lietuviško vertimo!!! :-) Jūsų tinklaraštis mane tik dar labiau įtikino, kad gyvenant LT, kurtis privalau tik Vilniuje, nes ten- bendraminčiai! :-) Linkiu Jums sėkmės!Ir, tikiuos, iki pasimatymo! PS: Pati turiu gausybę žalio maisto receptų bei savo darytų nuotraukų, nes man labai patinka paruošti patiekaliukus meniškai ir juos įamžinti.