Va, prieš kelias dienas pasigaminome šį desertą. Teko kiek padirbėti, tačiau rezultatai džiuginantys.
Apytiksliai išmatavimai ir gamyba
- Morkų minkštimas, kuris lieka išspaudus sultis (3-4 dalys)
- Per naktį mirkyti migdolai (1 dalis)
- Vieno jauno kokoso riešuto minkštimas, tiks ir kokoso drožlės, o galima ir be kokoso
- 10-12 datulių. Iš tikrųjų buvo kiek per saldu, tad naudokite jų mažiau
- Sauja razinų
- Cinamonas
- Šiek tiek himalajų druskos
Visus paminėtus elementus tiesiog permalėm 3-4 kartus su sulčiaspaude-malykle. Jei tokios neturit – bandykite su maišytuvu (blenderiu, virtuvės kombainu).
Tada suformuojam mažus apvalius ar trikampius ar kitokius pyragaičius ir užpilam nuostabiuoju anarkadžių riešutų kremu, kurį mes šį kartą paįvairinome pridėdami kakavos pupelių.
Labai koncentruotas ir sotus skanėstas! Skanaus!
Sunkiai isivaizduoju kur Lietuvoje butu galima gauti tikrai raw migdolu, datuliu ir anakardziu. Visi dziovinti produktai nera gyvi ir dar apdoroti nezinia kuo. Nebent patiems gauti svieziu ir issidziovinti. Ka dabar ir darau su visokiais vaisiais.
Atrodo skaniai, bet norint kazko skanaus ir gyvo su morkomis siulyciau tarkuotu morku salotas su graikiskais riesutais ir razinomis, tikintis, kad jos nesmarkiai apdorotos :) Arba sugrauzti morka. Ir sauja lazdyno riesutu.
P.S. Puikus puslapis, sekmes!
Jau ragavau…
Tiesa, siek tiek improvizaciju buvo:)
Migdolu nemirkiau, tik karstu vandeneliu nuplikiau.
O vietoj datuliu panaudojau dziovintas didziasias spanguoles. Kadangi saldziai nemegstu, tai man patiko. Dekui !
Jei nuplikėt karštu vandeniu, tai tie migdolai nebegyvi patapo. Nors ir parduotuvėj irgi nebegyvi jau buvo turbūt.