Apie maisto džiovintuvą jau rašėme. Šį kartą papasakosime, kaip galite pasigaminti patys tokio aparato alternatyvą išleidę vos 10-20 Lt. Tiesa, toks gaminys toli gražu neatstos gamykloje pagaminto prietaiso, tačiau paeksperimentavimui su įvairiais gyvo maisto receptais tai gali būti visai įdomu. Džiovintuvui pagaminti reikės kartoninės dėžės (nuo printerio ar vaisių) laido su kištuku viename gale, ir senovine lempute laikiklyje kitame aliuminio folijos plonų medinių pagaliukų žirklių, lipnios juostelės, peilio 1. Nuspręskite kurioje vietoje tvirtinsite lemputę ir dėžėje pradurkite skylutes per kurias versite pagaliukus – ant jų bus dedami padėkliukai su džiovinamu maistu. 2. Dėžės vidų išklokite aliuminio folija. Ją galite pritvirtinti klijais, dvipuse lipnia juostele, arba iš vienpusės lipnios juostelės suformavus žiedus (taip lipni juostelė bus toliau nuo tiesioginės šilumos). 3. Pritvirtinkite lemputę su laikikliu. Dėžės viduje tarp aliuminio ir laikiklio įtvirtinkite kartono gabaliuką. Taip laidai bus izoliuoti nuo aliuminio. 4. Sukiškite pagaliukus ir džiovintuvas paruoštas naudojimui. Maistą džiovinti galite plokščiose metalinėse lėkštėse arba pasigaminę padėkliukus iš to pačio kartono, kurį aptraukite aliuminio folija. Į lėkštę arba padėklą įklokite kepimo popierių, tuomet džiovintas gaminys neprikeps. Džiovintuvo temperatūra neturėtų siekti 42°C, tad jei turite tinkamą termometrą – patestuokite skirtingas lemputes. Mes naudojame 60W, tačiau nesam tikri, ar šiluma neviršyja minėtos ribos. Džiovinant maistą patartina jį bent kartą apversti, nes kitaip apačia bus visuomet šlapia. 2010-07-20 / Gyvas Maistas / Žymės: maisto džiovintuvas, pasidaryk pats, prietaisai Apie autorių Augustas Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau. Jums taip pat gali patikti Maisto džiovintuvas Tarptautinė gyvo maisto diena ir žaliavalgiai Tailande Raw Inn – žalio maisto restoranas Kaune Rūgštingų ir šarminių maisto produktų spektras (pH) Maišytuvas – Blenderis 8 neįprasti džiovintuvo panaudojimai Komentarai (8) Jurgita – 2013-10-10 - 08:57: atsakyti O ar negalima papraščiausiai džiovinti orkaitėje? Augustas - GeraGyventi.lt – 2013-10-10 - 09:21: atsakyti Galima, jeigu orkaitėje gali nustatyti labai žemą temperatūrą. Dovile – 2012-08-07 - 16:34: atsakyti Sukonstravo man vyras si dziovintuva :) Taciau dziovintos gerybes supelijo :( ar gal buti del to kalta per silpna lempute? Jis panaudojo 40W Augustas - GeraGyventi.lt – 2012-08-07 - 18:10: atsakyti Ką džiovinai, kiek laiko? Ar palikai mažą tarpelį ventiliacijai? Nes jei viską sandariai uždarei, tai viduje ant folijos prisikaupė vandens ir galbūt gavosi, kad gėrybės ne džiuvo, o didelėje drėgmėje puvo ;) Dovilė – 2012-08-07 - 20:04: atsakyti Džiovinau slyvas ir pomidorus. Apie ventiliacija pagalvojome,palikome šiek tiek atvira. Viska sudėjau apie 4 val o kita vakarą jau išmečiau:-( Manau,vis dėlto reikia stipresnės lemputės. Vyras pažadėjo perdaryti,bandysim vel;-) Augustas - GeraGyventi.lt – 2012-08-07 - 21:13: atsakyti Gal tikrai šilumos pritrūko. Bet iš kitos pusės – tai yra laaabai megėjiškas džiovintuvas. Tačiau tikrai pabandyk su 60W lempute. Jei ir su ja nesigaus – tuomet gal slyvos ir pomidorai patys turi per daug dregmės. Nors su tokiu džiovintuvu yra pavykę pasigaminti taip vadinamą vaisių odelę – kai iki tyrės išplakamas, pavyzdžiui, obuolys ir gauta skysta masė tolygiai paskleidžiama ant kažko plokštaus. Kai išdžiūva – gaunasi tokia kaip odelė. Žodžiu, toks eksperimentas buvo pavykęs, tad galbūt tavo problema iš tikrųjų buvo per silpna lemputė. Renata – 2011-02-03 - 23:05: atsakyti pasidariau maisto dziovintuva, tik tos lentyneles vietoje, kur viskas dedama, istiesiau marles gabala, kad sukaits oras nuo lempos lengvai cirkuliuotu. Monika – 2010-11-25 - 15:11: atsakyti Bandysiu darytis, mama labai norėjo pirkt, tai pasiūliau šią jūsų alternatyvą ;]] Ačiūū ir sėkmės atšaukti atsakymą Rašyti atsakymą El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Vardas * El. pašto adresas * Tinklapis Komentuoti Siųsti komentarą Gauti pranešimus el. paštu? ne, apie naujus komentarus pranešimų nenoriu taip, bet tik atsakymus į mano komentarą taip, apie visus naujus komentarus šiame straipsnyje iš karto kartą per valandą kartą per dieną kartą per savaitę Δ Naujesnis įrašas Ankstesnis įrašas
Apie maisto džiovintuvą jau rašėme. Šį kartą papasakosime, kaip galite pasigaminti patys tokio aparato alternatyvą išleidę vos 10-20 Lt. Tiesa, toks gaminys toli gražu neatstos gamykloje pagaminto prietaiso, tačiau paeksperimentavimui su įvairiais gyvo maisto receptais tai gali būti visai įdomu.
1. Nuspręskite kurioje vietoje tvirtinsite lemputę ir dėžėje pradurkite skylutes per kurias versite pagaliukus – ant jų bus dedami padėkliukai su džiovinamu maistu.
2. Dėžės vidų išklokite aliuminio folija. Ją galite pritvirtinti klijais, dvipuse lipnia juostele, arba iš vienpusės lipnios juostelės suformavus žiedus (taip lipni juostelė bus toliau nuo tiesioginės šilumos).
3. Pritvirtinkite lemputę su laikikliu. Dėžės viduje tarp aliuminio ir laikiklio įtvirtinkite kartono gabaliuką. Taip laidai bus izoliuoti nuo aliuminio.
4. Sukiškite pagaliukus ir džiovintuvas paruoštas naudojimui.
Maistą džiovinti galite plokščiose metalinėse lėkštėse arba pasigaminę padėkliukus iš to pačio kartono, kurį aptraukite aliuminio folija. Į lėkštę arba padėklą įklokite kepimo popierių, tuomet džiovintas gaminys neprikeps.
Džiovintuvo temperatūra neturėtų siekti 42°C, tad jei turite tinkamą termometrą – patestuokite skirtingas lemputes. Mes naudojame 60W, tačiau nesam tikri, ar šiluma neviršyja minėtos ribos. Džiovinant maistą patartina jį bent kartą apversti, nes kitaip apačia bus visuomet šlapia.
Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau.
O ar negalima papraščiausiai džiovinti orkaitėje?
Galima, jeigu orkaitėje gali nustatyti labai žemą temperatūrą.
Sukonstravo man vyras si dziovintuva :) Taciau dziovintos gerybes supelijo :( ar gal buti del to kalta per silpna lempute? Jis panaudojo 40W
Ką džiovinai, kiek laiko? Ar palikai mažą tarpelį ventiliacijai? Nes jei viską sandariai uždarei, tai viduje ant folijos prisikaupė vandens ir galbūt gavosi, kad gėrybės ne džiuvo, o didelėje drėgmėje puvo ;)
Džiovinau slyvas ir pomidorus. Apie ventiliacija pagalvojome,palikome šiek tiek atvira. Viska sudėjau apie 4 val o kita vakarą jau išmečiau:-( Manau,vis dėlto reikia stipresnės lemputės. Vyras pažadėjo perdaryti,bandysim vel;-)
Gal tikrai šilumos pritrūko. Bet iš kitos pusės – tai yra laaabai megėjiškas džiovintuvas. Tačiau tikrai pabandyk su 60W lempute. Jei ir su ja nesigaus – tuomet gal slyvos ir pomidorai patys turi per daug dregmės. Nors su tokiu džiovintuvu yra pavykę pasigaminti taip vadinamą vaisių odelę – kai iki tyrės išplakamas, pavyzdžiui, obuolys ir gauta skysta masė tolygiai paskleidžiama ant kažko plokštaus. Kai išdžiūva – gaunasi tokia kaip odelė. Žodžiu, toks eksperimentas buvo pavykęs, tad galbūt tavo problema iš tikrųjų buvo per silpna lemputė.
pasidariau maisto dziovintuva, tik tos lentyneles vietoje, kur viskas dedama, istiesiau marles gabala, kad sukaits oras nuo lempos lengvai cirkuliuotu.
Bandysiu darytis, mama labai norėjo pirkt, tai pasiūliau šią jūsų alternatyvą ;]] Ačiūū ir sėkmės
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ