Šitie sausainiai buvo mūsų mėgstamiausi kai gyvenome Indijoje. Jie patiko visiems, kuriuos vaišinom. Tiesą pasakius, jų pervalgėm, ir kurį laiką nebegalėjom vartoti migdolų riešutų, nes organizmai jiems buvo įjungę gynybos sistemą. Taigi, valgykit saikingai. Ruoškite šiuos sausainius kartą per kelias savaites. Gamybos procesui reikės maisto džiovintuvo. Mes naudojome savo gamybos džiovintuvą-dėžę. Sausainiams reikės 1.5 puoduko migdolų (užmerkite juos nakčiai, turėsite virš 2-jų puodukų). 0.7 puoduko datulių (užmerkite jas 30-iai minučių). Pagal norus: razinos, sezamo sėklos, saulėgrąžos. Gaminimas Taigi, išmirkytus riešutus suskaldykite. Mes tai darėm su maišikliu po kelias sekundes prasukant geležtes virš mažos dalelės riešutų. Turi būti riešutų gabaliukai, o ne košė. Su maišytuvu sutrynkite datules. Gautą košę šaukštu sumaišykite su riešutais ir pasirinktais priedais (razinos, sėklos, ir pan.). Skoniui paįvairinti, galite į datules įtrinti ir kokį vaisių – bananą, obuolį… Beje, jei sezamo sėklas sutrinsite kartu su datulėmis – sausainiuose bus stipresnis sezamo skonis. Iš gautos masės ant džiovintuvo padėklų suformuokite apvalius sausainius ir viską džiovinkite tol kol išdžius. Su mūsų pačių pasigamintu džiovintuvu tai užtrukdavo beveik 24 valandas. Skaunaus! 2010-07-23 / Receptai / Žymės: datulės, migdolai, riešutai, sausainiai Apie autorių Augustas Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau. Jums taip pat gali patikti Migdolų riešutų pienas Anakardžių riešutų kremas Kaip pasigaminti riešutų sviestą Spagečiai su riešutų padažu ir gvakamole iHerb užsakymas – čiulpinukai, makaronai, sausainiai, pica – Unbox #6 Obuolinė migdolų pasaka Komentarai (6) Lina – 2016-01-18 - 16:54: atsakyti Dariau. Labai patiko! !!! Dar pabandžiau ir su žemės riešutais vietoj migdolų – labai skanu ;) Violeta – 2014-05-20 - 21:44: atsakyti Ir dar, ar tuos sausainiukus reikia dėti ant kepimo popieriaus, prieš dedant į džiovintuvą? Violeta – 2014-05-20 - 21:42: atsakyti O kalbant apie kitokius produktus, kaip vaisius ir daržoves, dažnai receptuose irgi rašoma tiesiog džiovinti. Tai nėra svarbu kokioje temperatūroje džiovinsiu ir kiek laiko, ar vis gi kiekvienas produktas reikalauja kažkokių konkrečių salygų? Augustas - GeraGyventi.lt – 2014-05-20 - 21:59: atsakyti Jei nori kad vaisiai daržovės išlaikytų savo enzimus, tai temperatūra neturėtų viršyt 42-43C. Bet galima džiovinti ir aukštesnėje temperatūroje – greičiau išdžius. Džiovintus daiktus kur perki parduotuvėj – jie tikrai džiovinami karštesnėse nei 43 laipsniai patalpose. O sausainius, jo geriau sudėk ant kepimo popieriaus. Kitaip dar prilips prie tavo džiovintuvo grotelių ir pavargsi gramdyti. Violeta – 2014-05-20 - 16:59: atsakyti Sveiki, aš neseniai nusipirkau džiovintuvą, tačiau dar neteko naudotis, yra tiesiog pučiamas vėjelis ir laikmatis su temperatūros reguliavimu. Tai kaip šiuos sausainius reikia džiovinti? Ir kiek laiko? Augustas - GeraGyventi.lt – 2014-05-20 - 21:30: atsakyti Pasigamink sausainėlių ‘tešlą’, suformuok sausainius ant džiovintuvo padėklų, dėk į aparatą ir džiovink. Jei nori kad gaminys būtų žaliavalgiškas – nustatyk temperatūrą ne didesnę nei 42-43 laipsnių. Su tokia temperatūra džiovinti reikės 16-24 valandų. Tiesiog bedžiovinant karts nuo karto patikrink ir paragauk, gal jau pasigamino. atšaukti atsakymą Rašyti atsakymą El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti * Vardas * El. pašto adresas * Tinklapis Komentuoti Siųsti komentarą Gauti pranešimus el. paštu? ne, apie naujus komentarus pranešimų nenoriu taip, bet tik atsakymus į mano komentarą taip, apie visus naujus komentarus šiame straipsnyje iš karto kartą per valandą kartą per dieną kartą per savaitę Δ Naujesnis įrašas Ankstesnis įrašas
Šitie sausainiai buvo mūsų mėgstamiausi kai gyvenome Indijoje. Jie patiko visiems, kuriuos vaišinom. Tiesą pasakius, jų pervalgėm, ir kurį laiką nebegalėjom vartoti migdolų riešutų, nes organizmai jiems buvo įjungę gynybos sistemą. Taigi, valgykit saikingai. Ruoškite šiuos sausainius kartą per kelias savaites. Gamybos procesui reikės maisto džiovintuvo. Mes naudojome savo gamybos džiovintuvą-dėžę.
Taigi, išmirkytus riešutus suskaldykite. Mes tai darėm su maišikliu po kelias sekundes prasukant geležtes virš mažos dalelės riešutų. Turi būti riešutų gabaliukai, o ne košė.
Su maišytuvu sutrynkite datules. Gautą košę šaukštu sumaišykite su riešutais ir pasirinktais priedais (razinos, sėklos, ir pan.). Skoniui paįvairinti, galite į datules įtrinti ir kokį vaisių – bananą, obuolį… Beje, jei sezamo sėklas sutrinsite kartu su datulėmis – sausainiuose bus stipresnis sezamo skonis.
Iš gautos masės ant džiovintuvo padėklų suformuokite apvalius sausainius ir viską džiovinkite tol kol išdžius. Su mūsų pačių pasigamintu džiovintuvu tai užtrukdavo beveik 24 valandas.
Skaunaus!
Tikslas – dalintis akiratį plečiančia informacija bei „kitokio”, nestandartinio gyvenimo idėjomis. Atrenku įdomiausias, kartais lietuviškuose šaltiniuose neskelbtas, temas, pamąstymus, ir dalinuosi su skaitytojais, Esu nemažai keliavęs, gyvenęs įvairiose šalyse tiek Azijoje, tiek Lotynų Amerikoje, Europoje bei Australijoje, tad noriu pasidalinti tuo ką išmokau.
Dariau. Labai patiko! !!! Dar pabandžiau ir su žemės riešutais vietoj migdolų – labai skanu ;)
Ir dar, ar tuos sausainiukus reikia dėti ant kepimo popieriaus, prieš dedant į džiovintuvą?
O kalbant apie kitokius produktus, kaip vaisius ir daržoves, dažnai receptuose irgi rašoma tiesiog džiovinti. Tai nėra svarbu kokioje temperatūroje džiovinsiu ir kiek laiko, ar vis gi kiekvienas produktas reikalauja kažkokių konkrečių salygų?
Jei nori kad vaisiai daržovės išlaikytų savo enzimus, tai temperatūra neturėtų viršyt 42-43C. Bet galima džiovinti ir aukštesnėje temperatūroje – greičiau išdžius. Džiovintus daiktus kur perki parduotuvėj – jie tikrai džiovinami karštesnėse nei 43 laipsniai patalpose. O sausainius, jo geriau sudėk ant kepimo popieriaus. Kitaip dar prilips prie tavo džiovintuvo grotelių ir pavargsi gramdyti.
Sveiki, aš neseniai nusipirkau džiovintuvą, tačiau dar neteko naudotis, yra tiesiog pučiamas vėjelis ir laikmatis su temperatūros reguliavimu. Tai kaip šiuos sausainius reikia džiovinti? Ir kiek laiko?
Pasigamink sausainėlių ‘tešlą’, suformuok sausainius ant džiovintuvo padėklų, dėk į aparatą ir džiovink. Jei nori kad gaminys būtų žaliavalgiškas – nustatyk temperatūrą ne didesnę nei 42-43 laipsnių. Su tokia temperatūra džiovinti reikės 16-24 valandų. Tiesiog bedžiovinant karts nuo karto patikrink ir paragauk, gal jau pasigamino.
El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *
Vardas *
El. pašto adresas *
Tinklapis
Komentuoti
Δ