Kai pirmą kartą pasigaminome šią sriubą – sunku buvo patikėti, jog ji nevirta :) Beje, tuo metu vis dar valgydavome virtus ankštinius augalus, todėl šis receptas su lęšiais (galima ir be jų).
Sriubos sudėtis
- 500 gr šviežio moliūgo
- vanduo
- šiek tiek alyvų aliejaus
- 2-jų apelsinų sultys
- avokadas
- (smulkiai) tarkuotos morkos
- (smulkiai) tarkuoti burokai
- dvi smulkiai pjaustytos saliero lazdelės
- kopūstas – smulkiai pjaustytas ir trumpai pavirtas ant garų
- virti raudoni ir geltoni lęšiai – Dahl (kitos spalvos irgi tinka :)
Gaminimas
Nuo moliūgo nulupame žievę ir smulkiai supjaustome. Su maišytuvu jį sutriname su vandeniu, apelsinų sultimis, avokadu ir aliejumi. Visus kitus ingredientus tiesiog sumetame ir sriuba jau paruošta serviravimui!
Tiesa, mūsų gaminys buvo labiau panašus į moliūgo košę, nes Katja mėgsta tirštus patiekalus. Jei jūs mėgstate skysčiau – įpilkite daugiau vandens (logiška ;).
ar reikia virti lesius? ar tik mirkyti?
Šiame recepte lęšiai yra virti, bet į sriubą taip pat gali dėti ir daigintus lęšius.
Nu labai labai skani sriuba :) daugiau tokiu receptu. Ir is kur pas Jus tiek fantazijos gaminimui?:)