Šitas kremas yra mūsų topas. Būna laikotarpių, kai jį gaminamės kelis kartus per savaitę. Kaip sakoma, kartą paragavus neįmanoma sustoti. Praktiškai jis toks užkrečiantis, kad nebesinorės net grįžti prie pieno produktų ;)
Kremo sudėtis
- Puodukas anakardžių riešutų (cashew nut)
- 3-4 datulės
- 1/3 – 1/2 puoduko vandens
Gaminimas
Super paprasta. Riešutus ir datules užmerkite į vandenį. Po 30-ies minučių visa tai gerai sumaišykite maišytuvu. Kuo daugiau vandens – tuo kremas bus skystesnis. Kuo ilgiau maišysit, tuo bus kremiškiau. Kaip kam patinka!
Mėgstat eksperimentuoti? Vietoje vandens naudokite vaisių sultis. Pavyzdžiui: obuolių, apelsinų.
Mes anakardžių kremą visuomet pilam ant vaisių salotų. Kai valgydavom virtą maistą, mėgdavom šiuo kremu užsipilti saldžius ryžius – virtus su įvairiausiais vaisiais, be cukraus.
Paprasta, gardu ir užkrečiama!
Nuotraukoje – kremas užpiltas ant vaisių salotų, kurias pagaminom iš papajos, obuolių, kriaušės, bananų, sezamo sėklų, saulėgrąžų, 1 apelsino sulčių, džiovintų spanguolių ir šilkmedžio uogų (mulberries), bei graikinių riešutų aliejaus.
Aciu, Augustai. Beje, del saliero – ar naudojat „celeriac” t.y. saknis ar celery t.y. kotus? Issigliadziau Graikisku ir uzmerkiau. Vakare arba ryt darysiu saldu krema vaisiu salotomos ;)
Jei bus dar kokiu pasiulymu ideju – butinai pasidalinkit. Is anksto dekoju
celery kotus. dar bandyk pasidaryti krema su sezamo sėklom, kurias gali net padaiginti minimaliai porą dienų (išlįs maži max milimetro daigeliai)
Man kyla klausimas. Visur anakardziu riesutai :) Idomu ar galima butu daryti kremus pavyzdziui is lazdyno, graikisku ar brazilisku riesutu :) ? gal teko meginti kam nors?
Na, šitie riešutai tiesiog yra beveik universalūs :) neturi stipraus skonio, galima panaudoti ir saldiems ir sūriems miksams. O balta spalva iš viso gali apgauti grietinėlės ir tradicinių užtepėlių mėgėjus. Kiti riešutai gal bus kiek sunkesni skrandžui, net nežinau.
Pats esu bandęs su graikiškais riešutais tokius miksus ‘kremus’ (visai skanūs):
Sūrus: graikiniai rieš., salieras, pomidoras, cukinija, druska.
Saldus: graikiniai rieš., datulės, jauno kokoso minkštymas.
Jei jau gilintis, tai dauguma anakardžių nėra „raw”. Mat tam, kad nuimti jų nuodingą luobelę, paprastai pasitelkiama labai aukšta temperatūra.
jo, sitie riesutai nera „raw”
Sakykit prašau, ką suteikia ir kam dedate datules, ar be jų nesigautų kremas? O gal galima jas kažkuo pakeisti? Ir dar rūpi, jei šio kremo perteklių laikytume šaldytuve, ar greit sugenda?
Galima ir be datulių. Jos paprasčiausiai suteikia saldumo. Vietoje galima naudoti ir medų ar kitokį saldiklį.
Saldytuve kremas turetu isbuti diena.
P.S.
Toliau migdolų pieną čiupsim tikriausiai :)
Ką tik išmėginau šį jūsų receptą – jėgelė :)
Ir mane užkabintų toks kremas. Šį kartą bandžiau su vaisių salotomis. Truputį neįvertinau, kad riešutai prideda daug sotumo liko ir rytdienai, mmm ;)
Šiuo metu truputį kainos kandžiojasi. Įdomu pasidarė kiek pas jus gaunasi šio kremo savikaina? Lietuvoje nedžiovintų datulių kilogramas 40 lt, tai už keturias sumokėjau 3.36, ir plius anakardžių riešutai 4.89 lt už 250 g man rodos.
Ir dar tikriausiai pas jus vaisiai sveikesni, be chemijos. Ar aš klaidingą įvaizdį susidaręs?
Malaizijoj šituos riešutus perkam po 30Lt/kg. Indijoj (regione iš kurio eksportuoja anakardžius) mokėdavom 23-29 Lt/kg. Datules perkam džiovintas. Todėl jas ir patariam užmerkti 30-iai minučių. Vaisiai ir dar\ovės čia manau irgi su daug chemijos. Tik tiek kad ištisus metus yra vietinių tropinių vaisių kurie turbūt ir be chemijos visur auga, tai tropiniai vaisiai plius-minus be chemijos turėtų būti.